Стартира M-Tel Media Masters 2012

M-Tel I 23.01.2012

От тази година журито на конкурса ще може да прави номинации за участие

От днес, 23 януари, журналисти от цялата страна, отразяващи всички сфери на обществения живот в България, ще могат да изпращат свои авторски творби за участие в третото издание на M-Tel Media Masters. Срокът за участие е до 20 февруари. Aвторските материали трябва да са публикувани или излъчени в периода от 21 март 2011 г. до 20 февруари 2012 г. Те трябва да представят теми, свързани с всички области от животa, върху които новите технологии са оказали влияние.

Всеки журналист може да кандидатства с до три свои материала. Номинации от медии, неправителствени организации и експерти в областта на медиите също ще се приемат за участие. Новост в поредното издание на M-Tel Media Masters през 2012 г. е правото на всеки член на журито също да номинира по един претендент за всяка от конкурсните категории.

Журито определя победители в три категори – печатни медии, електронни медии, информационни агенции и нови медии. Както в предните две издания на конкурса, така и през тази година конкурсните материали ще бъдат оценявани според критериите информативност, обективност, аналитичност, творчески и нестандартен подход към темата.

Победителите в трите категории ще бъдат отличени с парични и предметни награди.

Наградата M-Tel Media Masters е признание за най-добрите журналистически работи по теми, свързани с всички области от нашия живот, повлияни от новите технологии – интернет, радио и телевизия, комуникация, пътувания, медицина, финанси, търговия, криминология и много други.

Целта на конкурса е да покаже влиянието на иновациите върху ежедневието ни, развитието на икономиката и обществото не само в България, но и по света.

И през тази година организатор на конкурса е Центърът за развитие на медиите. Експертите на неправителствената организация ще приемат номинираните материали, ще направят предварителната селекция на кандидатурите и ще подпомагат работата на независимото жури, което ще определи най-добрите журналистически постижения.

За повече информация:

Катя Благоева, Център за развитие на медиите

тел. 02/ 988 92 65

Оригинална публикация 

5 Responses to “Стартира M-Tel Media Masters 2012”

 1. Anna Says:

  Конкурсът MTel Media Masters е много полезна инициатива,защото стимулира журналистите към професионално израстване.

 2. Блажева Says:

  Публикациите в кози конкурс следва да покажат влиянието на иновациите в ежедневието ни и затова е определено предизвикателен.

 3. Вероника Says:

  Много интересен е този конкурс на МТел – безспорно новите технологии оказват влияние върху живота ни, но да видим как журналистите отразяват това.

 4. Добри Says:

  Идеята на конкурса Mtel Media Masters е отлична. С нетърпение чакам да видя наградените материали.

 5. САМУЕЛКА Says:

  Еее айдем време беше. Откога чакаме новото издание на формата.

Leave a Reply