Стартира SportForums.BG – нишова мрежа за онлайн реклама

www.prkernel.com | 2009-11-01

Дигитална компания User Media стартира нишовата мрежа за таргетирана онлайн реклама SportForums.BG.

Мрежата обединява с общ софтуер в единен канал рекламните позиции в над 25 актуални спортни форуми, спортни сайтове и социални спортни мрежи.

Сред сайтовете се открояват фен форумите на привържениците на Арсенал, Манчестър Юнайтед, Барселона, Байерн, както и българския фен форум на ЦСКА. Мнозинството от сайтовете са web 2.0 портали, където съдържанието се генерира предимно от потребителите и е насочено към потребителите. Сред сайтовете преобладават такива за футбол, баскетбол, тенис, моторни спортове и други.

Мрежата SportForums.BG се посещава от над 25 000 посетители дневно, които генерират над 160 000 импресии. В спортните форуми са регистрирани над 65 000 потребители, които са написали над 2,5 млн. мнения и са споделили десетки хиляди файлове.

SportForums.BG предлага гъвкави възможности за реклама и разнообразен инвентар – банери, дискусионни теми, текстови линкове и други.

Мрежата стартира с рекламна кампания за клиентите на User Media – Pokerstars.com – сайт за покер фенове и игри. Кампанията включва, освен станадртната банер реклама, дискусионни теми на тема покер във форумите, които са поставени на челно място, за да бъдат видени и коментирани от по-голям брой потребители.

Посещаемостта и демографията на посетителите в сайтовете на рекламна мрежа SportForums.BG се измерва от пипълметрична агенция Gemius.

Проектът SportForums.BG е част от портфолиото на дигитална компания User Media. Други проекти на компанията са нишовата рекламна мержа от авто сайтове AutoForums.BG. Предстои стартирането и на образователно-студентската мрежа от сайтове StudentForums.BG, както и няколко други мрежи.

Leave a Reply