Стартира стажантска програма за студентите от специалност “Връзки с обществеността” на БСУ в Община Бургас

Общиня Бургас I Кристина ВЪЛЧЕВА I 13.06.2011

Споразумение за сътрудничество между Община Бурас и Бургаски свободен университет във връзка със стартирането на стажантска програма за студентите от специалност "Връзки с обществеността" подписаха днес кметът Димитър Николов и ректорът на университета проф. д-р Васил Янков.

На срещата присъстваха президентът на БСУ проф. Петко Чобанов, деканът на центъра по хуманитарни науки доц. д-р Евелина Динева, зам.-кметът по Образование и култура Йорданка Ананиева, студенти.

Само няколко месеца след старта на подобна стажантска програма за студентите от специалности "Публична администрация" и "Право", вече и бъдещите специалисти по ПР ще имат възможност да развиват практическите си умения, като участват активно в дейностите на общинска дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността". Стажът ще се осъществява по предварително изготвена комуникационна програма, под менторството едновременно на преподавател от университета и представител на дирекция «Култура, маркетинг и връзки с обществеността». Всеки студент, който се интересува от възможността за практическа подготовка, която общината и университета предоставят, следва да се обърне към студентската ПР агенция в БСУ.

Кметът Николов използва възможността да благодари на ръководството на БСУ за доверието и доброто партньорство. Той увери присъстващите на срещата, че след стажа в общината студентите ще бъдат още по-знаещи и по-можещи. Според Николов подобни стажантски програми са полезни и за двете страни, защото едновременно помагат за професионалното развитие на бъдещите млади специалисти, но и подпомагат работата на общинската администрация.

Оригинална публикация

Leave a Reply