Стартира тринадесетото издание на PR Приз и подготовката за седмия PR Фестивал

Facebook страница на БДВО I 18.03.2013

 - Нова конкурсна категория ще оценява “зелените” комуникации на организациите и проектите с грижа към околната и градската среда
 - Седмото издание на съпътстващия PR Фестивал ще се фокусира върху това колко е важно всеки да има не само възможността, а и умението да изразява гражданските си позиции в медиите

18 март 2013 г., София. Днес стартира набирането на проекти за най-представителните награди в областта на PR в страната – PR Приз 2013. Конкурсът се организира от Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), което беше прието от партньорите в Българската конфедерация за връзки с обществеността.

Компаниите, агенциите и неправителствените организации ще могат да кандидатстват с реализираните през 2012 г. PR проекти в 13 конкурсни категории – за комуникационни кампании, CSR, събития, политически, кризисни комуникации и други. Най-новата категория е „Зелени комуникации и градска среда“. Тя е обособена заради специалното внимание, което все повече компании отделят на реализацията на такива проекти и все по-голямата им значимост за обществото.

Двама световно признати PR експерти ще бъдат част от журито тази година. Единият е Роналд Минчеф, Президент на Edelman Бразилия, който има зад гърба си много успешни кампании и е журирал в световно известни конкурси като Cannes Lions, Golden Drum и други. Любопитен щрих е, че той има български корени и затова има специално отношение към страната ни. Вторият е проф. Ричард Лавничак, ръководител катедра Връзки с обществеността в Икономически университет – Познан, който ще допринесе със своя богат академичен и практически опит, като негова тясна специалност е PR в страните в преход. Сред останалите членове на журито са д-р Александър Христов, Председател на БДВО и Председател на журито на PR Приз 2013; Стефан Серезлиев, Председател на БААК; Анна Кошничарова, PR & Citizenship мениджър на Майкрософт България; Марина Ханджиева, Директор на Perceptica; Веселина Кавръкова, Програмен ръководител във WWF. Скоро ще бъдат оповестени и останалите членове на журито.

В рамките на конкурса ще се проведе и второто издание на Student Mtel PR Challenge Contest, в което студентите ще трябва да развият комуникационна стратегия по конкретно задание. Този конкурс допълва инициативите на БДВО за развитие на младите таланти, стартирали в края на 2012 г.

Традиционно наградите ще бъдат съпътствани от единствения по рода си PR Фестивал в страната. Седмото издание на фестивала ще бъде посветено на темата „Политика чрез комуникации“ и за пореден път ще събере PR експерти, медии и представители на бизнес и политическия елит в България. Те ще дебатират актуални обществени теми като ролята на комуникациите в политиката, гражданските позиции, необходимостта от „финансова просвета”, както и това колко е важно всеки да има уменията да изразява гражданските си позиции в медиите. Участие във фестивала ще вземат и чуждестранни комуникационни специалисти, които ще споделят своя опит и позиции.

PR Приз 2013 и Седми PR Фестивал се осъществяват с любезната подкрепа на Mtel и Perceptica. Медийни партньори на събитията са БТА, сп. „Мениджър”, Jobs.bg, economy.bg, b2b Media, Prnew.info, marketing360.bg и PR@Festival.

Важни дати:

19 април 2013 – Краен срок за подаване на проекти за участие в PR Приз 2013
18 – 19 май 2013 – Открити представяния на проектите в PR Приз 2013
28 – 29 май 2013 – Седми PR Фестивал
29 май 2013 – Официална церемония по награждаване на победителите в PR Приз

Повече информация за PR Приз 2013 и Седми PR Фестивал можете да намерите на www.prpriz.info и www.bdvo.org.

Оригинална публикация 

Leave a Reply