Стоян А. Стоянов: Неформалните събития на професионалната PR общност са изключително важни за създаване на общностен дух и разпространението на добри практики

M3 Communications College I 2010-01-23

Стоян А. Стоянов е старши мениджър в AMI Communications, специалист с богат опит в организирането на корпоративни и бизнес събития, маркетирането и популяризирането на събития от различен тип, сред които конференции, семинари, презентации за партньори и служители, събития за VIP партньори, пресконференции, коктейли, фирмени партита, и др. Стоян А. Стоянов е член на Управителния съвет на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) и преподавател по масови комуникации в Нов български университет. Стоян А. Стоянов е ангажиран и в развитието на новия PR&Медиа интернет портал PRnew.info. Освен това е и ентусиазиран посетител на организирания от М3 College тематичен PR Thursday. И тъй като този четвъртък стартира отново нашия ежеседмичен event, екипът ни се обърна към г-н Стоянов с молбата да сподели своите впечатления от PR Thursday:

1. Какво в Вашето отношение към PR Thursday в М3 College?

PR Thursday е чудесна инициатива на M3 Communications College и аз мисля, че нейният формат, дискутирани теми и възможности за споделяне на знания и опит са интересни и полезни.
Неформалните събития на професионалната PR общност са изключително важни за създаване на общностен дух и разпространението на добри практики сред всички, които се интересуват и работят в сектора на публичните комуникации.
Официалните гости на срещите на PR Thursday са хора с авторитет и положение, които не могат да бъдат срещнати често в неформална обстановка. Събитието позволява да обменим мнения, контакти и идеи с тях, да говорим за бизнес.

2. Какво е неговото място в българския PR живот?

PR Thursday е може би единственото регулярно събитие в момента, насочено към колегите от бранша, което може да бъде посетено свободно и чиито дискусии добавят стойност към нашата работа.
Сигурен съм, че то ще залегне в бизнес календара на всеки комуникационен специалист в България.

3. Допада ли Ви организацията на събитието и смятате ли, че специалните гости съответстват на темите, които коментират?

Събитието е в удобен формат – след работно време, в приятна и уютна атмосфера, домакините от M3 College предразполагат да забравиш за служебните задачи и да се пренесеш при креативната дискусия и обмен на идеи.
Изборът на специалните гости, подходът на водещите на събитието, приятелската обмяна на идеи носят удоволствие за всеки.
Харесват ми добре написаните текстове за анонсиране на PR Thursday, както и активната популяризация на събитието до всеки, който се интересува.

4. Каква според Вас е публиката на PR Thursday?

Разбира се специалисти от PR агенции, вътрешни комуникационни мениджъри на компании и институции, представители на неправителствения сектор.
Забелязвам, че с развитието на PR Thursday, събитието все повече привлича студенти, рекламни специалисти, колеги, които се занимават с връзки с институциите и public affairs.

5. Смятате ли, че посещението на тематичния четвъртък би могло да бъде предпоставка за завързване на нови контакти с интересни хора и евентуални бизнес партньорства?

Всеки комуникационен специалист има нужда от разнообразни и полезни контакти. Мястото, където можеш да ги намериш, е PR Thursday.

6. Коя е темата, която би направила присъствието Ви задължително?

Темите, които ме вълнуват в началото на годината, са:

- възможностите за подобряване на дейността и професионалната квалификация на PR специалистите,
- дискусията доколко би било полезно „акредитирането” на хората от бранша (такива предложения се появяват често в публичното пространство ) ,
- взаимодействието на PR агенциите с държавната администрация, особено когато се обявяват и печелят обществени поръчки по недотам прозрачен начин,
- комуникиране на изводи и резултати от професионални социологически и маркетингови проучвания за ролята и репутацията на PR сектора и неговите отделни представители. Генериране на идеи за нови проучвания.

7. Кой е специалния гост, чиито изява в PR Thursday не бихте пропуснали?

Не бих пропуснал Румяна Желева и нейния PR екип, публичен дебат между Бойко Борисов и Слави Трифонов за техните медийни изяви и PR стратегии (ако има такива), Димитър Ковачев – Фънки от „София Мюзик Ентърпрайсис”, както и собственикът на „Пайнер” Митко Димитров.

Интервюто взе: Дарина Гарванова, М3 College

Оригинална публикация

Leave a Reply