Студенти ще изучават Боби Цанков

в. Седмичен Труд | Ваня ИВАНОВА | 2010-01-13 

Боби ЦанковИзявени преподаватели от университетските среди се интересуват от прийомите на Боби Цанков в радиоводенето и рекламната дейност. Старият радиодинозавър Петър Пунчев в телевизионен ефир обяви, че Цанков бил най-добрият радиоводещ през последните 15 години, само дето се наложило да го уволни, че излъчвал неправомерно реклами. Неправомерно ще рече – за собствен джоб. Този джоб се оказа бая дълбочък и широчък, след като в него се събраха пари за 11 осъдителни присъди /макар и условни/ и още 72 заведени дела от лековерни аджамии.
Но не всички клиенти на Боби са недоволни. Напротив. Мнозина съжаляват, че нахаканият приказливец бе отстранен брутално от сцената на рекламния радиопазар. Ето схема, по която е работел първопроходчикът на мошеническите музикални радиопасквили. Такива "открития" титулувани преподаватели смятат да включат в учебниците си.
Известна верига магазини за мебели откликнала на предложението на Боби Цанков да плати 200 евро и цяла седмица името на фирмата да звучи в ефир. Платили. На другия ден се заслушали в предаването да чуят как ще ги рекламират. И чули: "Фирма "X" дава на Иван Иванов, който позна песента, обзавеждане за спалня." Косите на въпросните рекламодатели се изправили, когато на другия ден научили, че на Петър Петров дават цяла кухня. С повишено кръвно налягане открили хубавеца и се развикали, че никакви спални, кухни, дневни и антрета не са обещавали да дават. Боби Цанков не допуснал апоплектичен удар да лиши фирмата от ръководство: "Че кой ви е казал, че ще ДАВАТЕ спални и кухни? Иван и Петър и Гошо и Тошо не съществуват. "
Фирмаджиите останали доволни – за малко пари името на щедрите им магазини всеки ден се налагало сред слушателите от ефира. И така продължили до уволнението му… А след пу-котевицата на бул. "Стамболийски" добрите шарлатански времена няма да се върнат. Поне с този водещ.

Стр. 4

Leave a Reply