Сутрешният блок на БНТ – с нови лица и по-дълъг ефир

в. Сега | 07.12.2010 

С нов декор, нови водещи и по-дълго ефирно време стартира от вчера сутрешният блок на БНТ. На мястото на досегашното лице на блока Марин Маринов идват гласът на Дарик радио Евгения Марчева и водещият на новините Андрей Захариев. Те вече будят зрителите от 6.30 ч., надявайки се да изпреварят всички не само с ранно ставане, но и по рейтинг. Блокът завършва с новини в 10 ч.
Андрей е познат на зрителите на БНТ като водещ на новинарската емисия и предаването за изкуство и литература "Библиотеката". Извън телевизионните си изяви той е доктор по философия и преподава активно. Евгения Марчева започва да работи като журналистка първо в БНТ, а през последните 9 години е външнополитически репортер в Дарик радио. От БНТ се надяват това да е успешната комбинация, с която да печелят в борбата с другите сутрешни блокове, след като Би Ти Ви им отмъкна Виктор Николаев.
Досегашният водещ Марин Маринов се връща към първоначалната си роля в телевизията – водещ на "По света и у нас" в 18 ч. Неговата партньорка Аделина Радева ще води новинарските емисии по време на блока. Маринов ще се редува с Надя Обретенова, която досега бе лицето на късната емисия новини. Въпреки слуховете, че Марин си отива от сутрешния блок заради заяждане с премиера Бойко Борисов, от БНТ категорично отрекоха това. "Марин Маринов по негово желание е новото лице на емисията "По света и у нас" в 18 ч.", коментираха от "Сан Стефано". У нас разчистването на неудобни за властта журналисти не е прецедент. Емблематичен пример за това е доброволното напускане на журналиста Иво Инджев от Би Ти Ви след изявления срещу президента Георги Първанов.

Стр. 14

 

Leave a Reply