Светлана Василева оглави ТВ7

в. Монитор | 2009-10-27

Медията вече е с нова собственост и управляващи

 

Светлана ВасилеваЕдна от най-известните дами в родния тв бизнес Светлана Василева пое управлението на ТВ7, съобщиха официално от медията вчера.

Доскоро името й се свързваше като създател и основен двигател на най-успешните телевизионни проекти у нас – bTV и Fox International Channels.

Светлана Василева застава начело на ТВ7 с амбицията да я превърне във висококонкурентна медия с качествено съдържание и модерна визия. Още повече че телевизията има и сериозен обществен ангажимент, след като в края на май получи разрешителни за ефирно разпространение на програмата в 58 български града, включително в София и Пловдив.

В следващите няколко месеца ТВ 7 ще направи сериозни инвестиции в цялостното преструктуриране на медията, в техническото обновление и в програмното съдържание, съобщиха от оттам.
Освен присъствието на Светлана Василева в мениджмънта на ТВ7 през май 2009 г. в медията настъпи промяна в едноличния собственик на капитала. Собственик стана Австрийски фонд, специално създаден с инвестиционна цел в областта на медиите, а финансов консултант е Цветан Василев, председател на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка.

През oктомври бе променен и съставът на Съвета на директорите. В него влизат Александър Пайр, който е председател, Евелина Колева в качеството си на заместник и Светлана Василева.

ТВ 7 стартира разпространението си през ноември 2005 г. с национален обхват и разпространение по кабелен път и сателит. През юни 2007 г. „ТВ Седем" ЕАД регистрира и детската телевизионна програма Супер 7.

стр. 23

Снимка: http://www.capital.bg/shimg/zx350_805102.jpg

Leave a Reply