Създателят на Facebook стана герой в комикс

в. Монитор | 28.02.2011

 

48 СТРАНИЦИ ПРОСЛЕДЯВАТ ИСТОРИЯТА НА МИЛИАРДЕРА

 

Дните на Супермен вече са преброени. След като пусна няколко анимационни книжки, разказващи историята на известни лица като Джъстин Бийбър и Мишел Обама, щатското издателство Bluewater Productions ще издаде комикс, посветен на основателя на Facebook Марк Цукерберг.
Марк Цукерберг, един от създателите на социалната мрежа Facebook, ще бъде увековечен в комикс. Щатското издателство Bluewater Productions подготвя пускането на биографична книжка за младият милиардер.
Комиксът ще описва живота и премеждията на Цукерберг. Всеки брой ще се състои от 48 илюстрирани страници, а историите ще са разказани от самия Марк, като той обещава, че всичко ще бъде максимално близко до истината. Комиксът, логично, ще се казва "Марк Зукърбърг: Създателят на Facebook". "Марк е най-младият милиардер на планетата и успя да създаде нещо, което вече въздейства по-много силен начин на света. Само че какво знаем за него? Почти нищо", разказва журналистът Джеръми Майда, автор на книжката.
Цената на комикса ще бъде 6.99 долара, като на пазара в САЩ ще се появи едва в края на годината. Планира се да се разпространява както на хартиен носител, така и дигитално, за да достигне до по-широка аудитория.
Това не е всичко, както се казва по рекламите. След комиксът ще бъде заснет анимационен филм, който ще се излъчва по телевизията. Правата му вече са закупени, сценарият също е напълно готов. Заглавието ще се появи най-вероятно в началото на 2012 г. Според представители на компанията, закупила правата за мини сериала, тяхната анимация няма да е последният филм, посветен на Марк Зукърбърг. Популярността на Facebook по всяка вероятност ще доведе до появата и на други биографични филми за създателя на социалната мрежа.

Стр. 19

Leave a Reply