Създава се нов медиен съюз

в. Монитор | 13.02.2012

Инициативен комитет в състав Тошо Тошев, Делян Пеевски, Тодор Батков, Димитър Друмев, Светлана Шаренкова и Валери Запрянов канят издателите на вестници и списания да станат членове на новия медиен съюз, който ще се учреди на 17 февруари 2012 година от 14 часа в хотел "Радисън" – София. Професионалните проблеми и предизвикателствата пред печатните медии са твърде големи, за да може всяко отделно издание да ги решава само. Това е причината за създаването на много по-широко представен издателски съюз, който да привлече за участие и други организации, които имат пряко отношение към медийната дейност. След отказа на съда да впише промените в ръководството на СИБ в края на миналата година дейността на съюза реално е блокирана.
Издателите, които напуснаха в знак на протест срещу избора на Любомир Павлов за председател, предпочитат да насочат енергията си към създаване на нов, действащ съюз, вместо да я посветят на съдебни спорове.

Стр. 1, 2

2 Responses to “Създава се нов медиен съюз”

  1. Рени Says:

    Не е за вярване как В.Запрянов, който на думи много държи на независимата журналистика, се съюзява с краля на корпоративната журналистика у нас Д.Пеевски – само за да накаже Л.Павлов!?!

  2. Ваня Says:

    Така се размиват границите между издатели и “други организации с отношение към медиите” – на практика Шаренкова, Тошев и сие легитимират Д.Пеевски сред издателите!

Leave a Reply