T-Rock TV падна от екран

в. Дума | 20.06.2011

 

Няколко месеца след началото си музикалната телевизия спря, а бившият екип скочи срещу собственика

 

Само за няколко месеца музикалната телевизия T-Rock TV се превърна в поредния медиен продукт, който вече е история. От 7 юни честотите на телевизията вече се заемат от Сити ТВ, а причината се оказаха неуредени лицензионни сметки със СЕМ и КРС. "Поради проблеми, свързани с регистрацията на канал T-Rock TV в СЕМ, се наложи същият да бъде премахнат от програмната схема. Когато от канала получат съответната надлежна регистрация, ще ги добавим", изписа "Мегалан" на страницата си малко след изчезването на рок телевизията. Фирмата е част от М-тел, който заедно с Виваком и blizoo започна да разпространява телевизията преди близо 4 месеца.
Част от ръководството на телевизията изпрати отворено писмо до колегите си от различни медии. Те заявяват, че се дистанцират от "действията и бездействията на собственика на телевизията в лицето на Владимир Иванов. И ние, както всички фенове и партньори на проекта, бяхме подведени с редица неизпълнени обещания". Под писмото стоят подписите на Евелина Павлова, Михаил Въжаров, Диана Кошеджийска и Балин Балинов. Четиримата се оплакват, че през няколкото месеца, през които телевизията е работила, не са получавали никакво заплащане за услугите си и на доверие работили без трудови договори. Те обвиниха шефа си Владимир Иванив, който освен собственик на рок проекта оглавява и сайтовете GradskiJivot.com, Telemaniac.com, и проекта URBN.ме, че постоянно обещавал да им плати, но пари така и не идвали.
Лицата, подписали писмото до медиите, твърдят още, че са били подведени, че телевизията е уредила отношенията си с регулаторните органи. Екипът научил за проблемите с регистрацията в СЕМ едва след като станало ясно, че T-Rock пада от програмната схема. Павлова, Въжаров, Кошеджийска и Балинов заявяват, че от два месеца целият екип на телевизията не бил част от проекта, а за ръководството му отговарял еднолично собственикът.
Владимир Иванов.
Отговорът на Владимир Иванов се появи в telemaniac.com. Той заявява, че през последните няколко месеца T-Rock TV е преживяла изключително труден период. "За съжаление почти всяка интересна, новаторска и печеливша идея у нас става жертва на българската медийна действителност – различни интереси и хора с твърде голямо самочувствие и желание за налагане на авторитет се опитаха по всякакъв начин да спънат този канал и в това няма нищо странно", пише собственикът. Той обещава прекъсването да е временно и скоро телевизията да се завърне още по-интересна.

Стр. 5

Leave a Reply