Таблетът на Motorola струва $800

в. Република | 10.02.2011

Нашумялият таблет Motorola Xoom, спечелил овациите на годишното технологично изложение в Лас Вегас, идва на пазара след две седмици. Търговката верига Best Buy рекламира устройството на цена от $800.
Очакваше се Motorola да пусне таблета за $700 на 14 февруари. Новата дата за официалния дебют е 24 февруари, съобщи electron-ista.com.
Купувачите на Xoom обаче ще трябва задължително да платят към цената на таблета поне още 20 долара за Wi-Fi абонамент със срок от минимум 1 месец. Така крайната цена на устройството става $820.
Първоначално на пазара ще се предлагат само варианти с 3G и Wi-Fi. По-късно ще излезе в продажба и версия на Xoom с поддръжка на LTE мрежи.
"Отключването" на безжичния интернет вече разбуни духовете по форумите. Според потребителите това е доста глупава постъпка от страна на компанията. Разочарование има и от високата цена на устройството. Според ширещото се мнение стойността на таблета автоматично го прави неконкурентен на iPAD на Apple. Причината е, че продуктът на фирмата на Стив Джобс се предлага в три варианта, като най-евтиният е 499 щатски долара.

Стр. 25

Leave a Reply