TB 7 ще излъчва мачовете от “А” група

www.sporta.bg | 26.07.2011 | 11:33
 

ТВ 7 ще излъчва футболната "А" група през новия сезон, научи Агенция Стандарт Нюз. От bTV action, които досега държаха правата, са отказали да подпишат нов договор с БФС.
Все още има минимален шанс и за БНТ да вземе част от мачовете, но се чака среща на високо ниво. Най-вероятно е офертата на ТВ 7 да бъде обявена като печеливша официално, а после да бъде приета и от Изпълкома на БФС.
Сумата на контракта ще е 6 млн. лв. Това е офертата на бившия шеф на профилигата Валентин Михов, която е и единствената валидна към момента.
Все още не е ясна съдбата на сумата от над 1,6 млн. лева, която клубовете чакат да си получат от bTV по изтеклия вече договор.
Сключването на контракта за тв правата за новото първенство е и причината БФС все още да не пуска пълната програма за есента с фиксирани часове на преките излъчвания. Почти сигурно е, че мачовете от турнира за Купата на България и тези от "Б" група ще бъдат продадени в пакет за 1 млн. на единствения кандидат за тях – Булсатком.
Мачът за Суперкупата между Литекс и ЦСКА, който ще се играе в събота от 21,30 ч. в Бургас, почти сигурно ще бъде предаван от TV+, която вече направи удар в евротурнирите. Очаква се БФС да потвърди, че няма интерес от страна на bTV към срещата.

Leave a Reply