Театър отваря врати в Нов български университет

в. Дума | 2010-02-24

Нов български университет ще има свое театрално пространство от днес – творческият живот в Университетския театър започва в 18 ч. с "Чинцано" от Людмила Петрушевска – представление на проф. Васил Димитров с участието на студенти от Бакалавърската програма "Театър". След спектакъла ще има прожекция на филма за видния театрал – "Един така дискретен герой", от поредицата на БНТ "Умно село" с режисьор Н. Люцканов.
Танцова вечер на млади хореографи започва утре в 18.30 ч. Това е съвместен проект на Британския съвет, танцова компания "Хетероподи" – България, танцова агенция "Гринуич" – Великобритания, "Full House Promotions" – Гърция, и Хърватския институт за движение и танц. Проектът се осъществява със съдействието на Националния фонд "Култура" и Държавния културен институт към Министерството на външните работи.
В петък от 18.30 ч. е официалното откриване с гостуване на Театър 199 с пиесата "Коко (Coco Chanel") от Саня Домазет в превод на Ася Тихинова-Йованович, реж. доц. Възкресия Вихърова. Участват проф. Цветана Манева и гл. ас. Ася Иванова. Сценографията е на доц. Зарко Узунов, музиката – на Асен Аврамов.

Стр. 15

Leave a Reply