Телевизия “Европа” поиска софийския ефир

в. Труд | 27.06.2011

"Телевизия Европа" поиска час по-скоро да стане ефирна в столицата. Това е записано в писмо от ръководството на медията до премиера Бойко Борисов и министъра на транспорта Ивайло Московски, с което "Труд" разполага.
Претенцията на медията се основава на стартиралата наказателна процедура срещу България заради нагласени търгове. Един от основните проблеми за Брюксел е, че софийската честота неправомерно е отнета от тв "Европа" и също така в нарушение е дадена на БНТ за регионална програма, каквато до ден днешен няма.
"Информираме ви, че имаме правен и финансов интерес от максимално бързо решаване на казуса с непредоставения на 43-ти телевизионен канал за София. Вече понесохме сериозни икономически загуби и пропуснати ползи вследствие на решението на КРС да не ни предостави ресурса", се казва в писмото, подписано от собственика на медията Емил Стоянов, евродепутат от ГЕРБ и брат на бившия президент Петър Стоянов. Загубите са резултат както от невъзможността на тв"Европа" да се възползва от честотния ресурс за най-големия тв пазар в страната, така и от възпрепятстването й да използва ефикасно предоставените й честоти в Бургас и Ст. Загора. Те не можели да се реализират по най-добрия начин без предоставяне на софийския ефир.

Стр. 4

Leave a Reply