Темите от августовския брой на Списание 8

Списание 8 I 8.08.2012

2012 г. Пробуждане
Тема на броя
От Ганета Сагова
Дългоочакваната 2012-а е в разгара си. Енергийните промени са факт. Духовните учения и системи без изключение казват, че живеем в особено време – време на трансформации в окото на бурята. Днес усещаме някои хора по-близки от всякога, а всеки трябва да е подготвен за промените, които се задават.
Изкуственият шум за края на света постепенно заглъхва, а на преден план излиза осъзнаването. Какво всъщност казват хората със свръхсетивни възможности за годината на бурята? С какво е специално времето, в което живеем? Търсенето на отговори ни накара да съберем възможно най-много различни гледни точки. Отведе ни дори до далечния и мистичен остров Бали, където гуруто Йоги Тан ни учи да сме готови за предизвикателствата на новото време.

Новите очи на науката
От Георги Караманев
Като се започне от CNN и се стигне до Nature и Science – световните медии обърнаха огромно внимание на изобретението, направено от българина Теньо Попминчев. Създаденият от него първи рентгенов лазер ще отвори очите на науката за цял нов свят, а приложенията му са почти безкрайни. Рентгеновите снимки ще станат по-подробни и безопасни от всякога, а това е и първата технология, която един ден би могла да ни покаже какво се крие вътре в атомното ядро. Като се започне от ядрените технологии, мине се през все по-съвършени компютърни системи и се стигне до медицината – първият настолен рентгенов лазер е без преувеличение революционно изобретение с българска следа.

Човекът Мохамед
От Пламен Петков
Пророкът Мохамед е проповядвал ненасилие и толерантност между хората. Той е бил неграмотен, а последователите му дори се гордеят с това. Според ислямските свещени книги се е молел на небето редом с Иисус. Тези и много други впечатляващи неща ще научите от материала, посветен на най-важния човек в исляма. След изследването за живота на Иисус Христос през погледа на историята, Пламен Петков продължава с пророка Мохамед. Историята на живота му дава ключ към опознаването на една от най-големите световни религии. Как ислямът се превръща в толкова разпространена религия и защо последователите на Мохамед не го рисуват – четете в августовския брой на Списание 8.

20 години живот без пари
От Магдалена Александрова
Хайдемари Швермер цял живот не може да се примири със социалните несправедливости и един ден решава, че нещата могат да се променят. Отказва се от парите и вече 20 г. разменя труда си срещу подслон, храна, услуги. Съдбата й вдъхновява мнозина и днес последователите й по света са повече от 40 000. Тя се съгласи да разкаже историята си и да представи вижданията си специално за читателите на Списание 8. 

Leave a Reply