Темите в декемврийския брой на Списание 8

Списание 8 I 7.12.2011

Преди Големия взрив
Тема на броя
От Георги Караманев
Първото научно предположение за това какво е съществувало преди Големия взрив идва от българин и руснак. Физиците д-р Физиев и акад. Ширков, с помощта на многобройни научни изчисления, първи създават хипотезата, че преди тази начална точка светът е бил едномерен, а едва след това е получил вида, в който го познаваме днес. Освен всичко друго, това може да ни даде и нови идеи за бъдещото му развитие. Нещо повече, според тяхното предположение, на микроскопични разстояние всички ние сме изградени от едномерни частици – своеобразни "конци". Ако тази хипотеза се наложи сред колегите им, тя може да промени изцяло погледа на днешната физика. И да даде отговорите, които до момента не могат да бъдат намерени дори с помощта на огромни по мащаб и цена експерименти като ускорителя в ЦЕРН.
Всичко за епохалното научно откритие четете само в декемврийския брой на Списание 8.
 
Да бръкнеш в контакта
От Мария Бончева
Двама лечители от Бали лекуват с 220 волта електричество. И това не само не ги наранява, а напротив – прави ги по-силни. Добре познатият на читателите на Списание 8 Тора „свети" с цели 1000 волта! Изумително, нали? Не правете това у дома си…
Какви резултати постигат двамата лечители и какви възможни обяснения дава науката на изумителното явление – четете в декемврийския брой на Списание 8.
 
Камък за пиене
От Мария Георгиева
Родопският минерал клиноптилолит прочиства тялото. На клетъчно ниво той „гони" тежките метали и дори радиацията. Облекчава диабета, помага при изключително широк кръг от здравословни проблеми. Признава го и медицината – дори у нас се провеждат клинични проучвания за приложението му. Предлагаме ви хапка камък за здраве. Рецепти и съвети как да използвате възможностите на клиноптилолита и дори указания как сами да го намерите и приготвите за употреба.
 
2012: Поредна или последна
От доц. Васил Умленски
За 2012-а и края на света напоследък се говори и пише много. Хипотезите за края на света и пророчествата на маите са навсякъде по медиите. Ние обаче решихме да помолим известния астроном доц. Васил Умленски да ни даде безпристрастния поглед на науката към това възможно ли е наистина да има унищожителен за човечеството катаклизъм. Поглед към историята на апокалиптичните прогнози и реалните опасности, които биха могли да причинят края на земния живот. 

Leave a Reply