Темите в юлския брой на Списание 8

Списание 8 I 8.07.2011

Божа работа

Тема на броя
От доц. Васил Умленски

Големият взрив. Миналото и бъдещето на Вселената не само са обект на изследвания на днешните учени, а, оказва се, са описани още в Библията. Поразителни сходства между текстове от Книгата на книгите и най-новите представи на науката за света могат да бъдат открити при по-внимателно вглеждане в светите текстове. И това може да направи само неслучаен човек, който познава и двете страни. Доц. Васил Умленски е доказан астроном, а също така и човекът, който може би най-точно доказан кога е роден и живял Исус. 

След хилядолетия на противоречия, дори и истински битки, наука и религия са по-близо от всякога, става ясно от водещата тема на юлския брой на Списание 8 за космологията – науката, която търси обяснение как е създадена Вселената. Оказва се, че много преди днешните учени всичко е описано в Библията. Просто е нужно тя да бъде четена внимателно, с достатъчно познание и без предубеждения. Вижте как библейските текстове оживяват в света на модерната наука и оценете сами изумителните сходства във водещата тема в юлския брой на Списание 8. 
 

145 дни пред дулото на автомата 

От Ива Тодорова
Бранко Чорбаджийски, Веселин Манолов и Александър Иванов – тримата авиатори, прекарали 5 месеца в плен в Судан, за първи път разказват подробно своята история. Какво е да прекараш 145 дни с едни и същи дрехи, пиейки мътилка под дулата на автоматите. Да избягаш цели 6 километра от похитителите си и да те хванат отново. Да се върнеш у дома след такава впечатляваща одисея, да срещнеш семейството си и въпреки това да нямаш търпение отново да се отправиш към небесата…
 

Виж какво има в кръвта ти!

От Светлин Петров
Нов за България метод предлага уникално за всеки изживяване – да видиш със собствените си очи какво има в капка кръв, взета секунди по-рано от пръста ти.  Ако морето от "залепнали" сухи еритроцити не е сериозен мотив да пиеш повече вода, ако проблемите в кръвта не са тласъкът, който ще те накара да промениш навиците си, няма какво друго да го направи. Защото образът на екрана пред теб е недвусмислен и разказва всичко важно за начина на живот и на хранене.
 

Костадин Христов: Тъмната страна в македонските работи

От Георги Караманев
Нотафилът Костадин Христов е познат на всички редовни читатели на Списание 8 от увлекателните си материали във всеки брой. Този път той представя новата си книга, издадена от "Клуб 8" – "Кога затрака револверот". Научете сами всичко най-важно за македонското националноосвободително движение директнÐ ¾ от извора на документите. Защо движението така и не завършва с успех, какви са отношенията му с тогавашна България и какво значение имат те днес – прочетете само в луксозната книга на Костадин Христов, събрала в себе си невиждани преди документи. Можете да я купите от интернет страницата или от редакцията на Списание 8. 

Leave a Reply