Теодосий Спасов и Големите Български Гласове покориха най-високата катедрала в света по време на Дунавския фестивал в Улм, Германия

Българско Музикално Сдружение I 1.09.2010

На 29.08.2010 г. Теодосий Спасов и хор Големите Български Гласове с диригент Илия Михайлов представиха своя нов съвместен музикален проект, подкрепен от Българско Музикално Сдружение на Дунавския фестивал в гр. Улм.

На 29.08.2010 г. Теодосий Спасов и хор Големите Български Гласове с диригент Илия Михайлов представиха своя нов съвместен музикален проект, подкрепен от Българско Музикално Сдружение на Дунавския фестивал в гр. Улм. В проекта са включени импровизации върху традиционен български фолклор и авторски произведения на Теодосий Спасов като музиката е пречупена през оригиналния поглед на световноизвестния български кавалджия в съчетание с невероятното звучене на изпълнителите от хор Големите Български Гласове.
Дунавският фестивал в Улм, Германия се провежда на всеки две години и има за цел да представи културната идентичност на европейските държави, през чиято територия преминава втората по големина европейска река – Дунав. „Mama Duna” е поетичното мото на фестивал 2010, тъй като преминавайки през редица европейски държави реката се превръща в люлка на едно неповторимо етническо и културно разнообразие.
Концертът на Теодосий Спасов и хор Големите Български Гласове се състоя в най-високата катедрала в света, която е един от символите на Германия и град Улм. Интереса от страна на немската публика беше огромен. С безспорния си световно признат талант българските изпълнители завладяха публиката и бяха извиквани многократно на бис.

Leave a Reply