Тони Стойкова: Българите стават социално все по-активни и по-ангажирани

www.cross-bg.net | 03.12.2010 

„Маркетинг на социалните кампании" бе темата на поредния PR Thursday в M3 College. Специални гости на събитието бяха Теодора Стоименова, мениджър „Маркетинг и фондонабиране" във Фондация „За нашите деца", Атанас Цветански, директор на Българския младежки Червен кръст, и Тони Стойкова, член на Фондация „Сийдър", съобщават от M3 Communications College.
„Основният метод, на който разчитаме за популяризиране на каузите на БМЧК, е предаването на мнение от уста на уста", заяви Атанас Цветански и допълни, че личният контакт и активността на доброволците се оказват най-ефективните канали за въздействие.
Според Теодора Стоименова това е вече остарял метод, но в България той все още е най-ефикасният. Тя сподели, че тяхната организация си е поставила за цел да възпитава обществото да дарява, но „не да дарява, защото е разчувствано от сърцераздирателни клипове, а да направим хората съпричастни чрез добри новини". Г-жа Стоименова заяви, че рекламните материали на Фондация „За нашите деца" също целят да въздействат емоционално, но не на първичната емоция, която мотивира еднократен акт на дарение. „Ние не бягаме от тъжната страна, защото тя е част от реалността, но считаме, че е по-ефективно да покажем добри примери и положителни резултати от нашата дейност".
„Искаме да стимулираме емоция, защото тя много повече подтиква хората да помагат, отколкото само трезво и рационално да констатират, че съществуват проблеми", категорична бе Тони Стойкова. Според нея „българите стават социално все по-активни и по-ангажирани".
„Обратната връзка, която получаваме, е, че има голямо пренасищане със социални кампании. За съжаление в България проблемите са толкова много, че не се знае на кого първо трябва да се помогне", смята г-н Цветански. Според него трябва да се търси баланс на каузите, но допълни, че наличието на толкова много каузи е белег, че обществото се събужда и иска да помага за решаване на проблемите.

Оригинална публикация

 

Leave a Reply