Топ 10. От светските особи – кой изпъкна и кой се срина

в. Труд | Магдалена ГИГОВА | 2009-12-31 

Светските особи отдавна са разбрали, че не си нито личен, нито различен, ако те няма на страница “Лица" във вестник “Труд". И цяла година се надпреварваха да ни създават работа. Сякаш някои нарочно превърнаха живота си в сапунен сериал, а други – в съблекалня.
Но все пак най-споменавани си остават шоумените. Защото, щом всяка вечер ги гледаме по телевизията, много ни се ще да им надникнем и в паничката, и под юргана.
Благодарим, че ни допуснаха. А ако не им се щеше много-много, ние ги издебвахме в гръб!

1. Слави Трифонов

Номер 1 не само сред ергените, ами и сред най-обсъжданите, е Слави Трифонов. Шоуменът разлюля България с лятното си турне, но явно цунамито от аплодисменти му дойде в повечко, та счупи крак в банята на хотелската си стая в Стара Загора. В замяна на това го титулуваха “повелител на стихиите" в Русе. Дъждът устискал да не завали цели 3 часа, та да не се провали концертът, но при рефрена “И когато завали, моя си, моя…" руква. Само дето в личния му живот е пълна засуха. Въпреки че бе изловен на кадро с неизвестна брюнетка, а известна блондинка напомпа имиджа си покрай него.

2. Иван и Андрей

Ееех, 2009-а година е ярък пример как едни ведри веселяци, които се забавляват на екрана, се превръщат в медийни хищници. В най-добрия смисъл! Иван и Андрей окупираха ефира и как успяват да са интересни, само те си знаят. Показаха каката на бат’ Бойко и разкриха, че го побийвала навремето, завъртяха “ВИП денс", “Шоуто на Иван и Андрей" и “Станция Нова". Че по-русата половина от дуета успя да се ожени, а другата иска, но няма време.

3. Димитър Бербатов

Ненапразно Аня Пенчева каза, че месечната заплата на Бербатов от 405 760 евро звучи възбуждащо. През изминалата година най-скъпо продаденият ни футболист направо предизвика цунами от оргазми из българските и британските медии. И то не само с влажните си сини очи и спорадично вкарваните голове. Бербо спечели всички класации – от Мъж на годината до Модна икона. Отби атаките на милиони почитателки и стана татко на бебето Деа. Преживя дори заплаха за отвличането й, засега ограничена само върху страниците на вестниците и интернет. Какво ли го чака догодина?

4. Маргарита Бербатова

Маргарита Бербатова е известна почти колкото прочутия си син. А благодарение на “Труд" някои части от тялото й на юг от кръста, декорирани с татуировка, са още по-популярни. Светската лъвица подбира внимателно изявите си и подкрепя благотворителни каузи. Междувременно старшата сестра от благоевградската болница стана баба. Е, плъзнаха сплетни, че очаквала бебчето да носи нейното име, но разочарованието бързо потъна в памперсите.

5. Лили Иванова

“Панаири, панаири…" През изтеклата година Лили Иванова превърна популярния си рефрен в битие. Първо стана полковник (като на три пъти сбърка името на тогавашния военен министър Николай Цонев, докато си получаваше пагоните), после получи адмиралска фуражка. Но най-върховната декорация на кариерата й бе концертът в парижката зала “Олимпия". Поппримата си призна и кръгъл юбилей. А за десерт се самокоронова като царица на скандала. Коя жива певица се радва на три биографични книги накуп и не е съгласна с две от тях?! За сблъсъците с данъчните да не говорим…

6. Софи Маринова

Хубава работа, ама софимариновска е новият прочит на “онази" етническа поговорка. Гласовитата етрополчанка придоби прякора “булката-беглец". И нейната не е лесна: залюби се с Дачо, сина на бащата на детето си, три пъти тръгва и се връща от венчило, пък най-накрая изгони доста по-младия си любовник. Или той я напусна. По този въпрос версиите са много, а истината се мержелее.
Междувременно свърши доста добри дела в разяснителната кампания срещу трафика на хора на Маги Вълчанова, но превърна любимата си дума “живучкане" в класика.

7. Андреа

Ако имаше класация за добре съблечена певица, Андреа щеше да я оглави безапелационно. Впрочем, някой от вас да е в състояние да запее някой от “световните й хитове"? Тцъ? Ама покрай грижливо тунингованото й тяло тайни няма! Показвала го е на всички и навсякъде.
Лошо няма – това е един от пътищата да попаднеш в медиите, дори на страница “Лица". Но да превърне личния си живот в елементарен пиар е тясна специалност на напористата блондинка. Ако това й осигурява повече участия – супер! Защото очите на публиката се лъжат лесно, ама ушите – не.

8. Надежда Михайлова

Хубавото Наде пак си е хубаво и известно, но по различен от политиката начин. Зеленооката бивша министърка сколаса да се разведе, да блесне на официалния рожден ден на британската кралица Елизабет II, да стане единственият евродепутат от синята коалиция и да се ожени за любимия си Светлин Нейнски. Само баба не е успяла да стане, но може би дъщерите й работят по въпроса. Надежда Михайлова обаче не им се дава.

9. Николета Лозанова

Най-напористата старлетка с неизтребимо самочувствие – Николета Лозанова, действа на принципа “ако няма новина, я измисли, но повод дай". След бравурно преместване от леглото на вратаря Ники Михайлов към постелята на бизнесмена Георги Стоилов-Главата, тя превръщаше в новина всяка своя екскурзия до Италия, че дори и имената на кучетата си. Кръстени Шанел и Фенди, разбира се. Малко се поразмина с истината за участие в клип на Ейкън. Щото уж й пратил червени рози, припадайки по неземната й красота, пък после я изрязал… Ама простено да й е.

10. Сашка Васева

Фолкдинозавърката Сашка Васева бе позадрямала откъм медийни изяви, но участието й във “ВИП денс" направи изкуствено дишане на посърналата й кариера. И като се развихри оная ми ти Дупнишка Мадона… Започна да дава мнения по всички въпроси. И то така пиперливо и цветно, че взеха да й слушат не само песните, ами и думите. А простодушната й откровеност я превърна в глашатай на ощипаните от данъчните служби и икона на ретрофолка. Всички Сашкини вопли за домашно насилие от страна на мъжа й Христо минаха в историята. Васева вече е предана стопанка и майка.

Стр. 20-21

Leave a Reply