“Травъл тв” прави видеовизитка на страната ни

в. Класа | Иван ВЪРБАНОВ | 28.01.2011
 

Тв поредицата "Това е България" е в партньорство с държавните институции

 

"Травъл тв" – първата телевизия за приключения, туризъм и пътешествия в Източна Европа, обяви старта на медийния си проект "Това е България". Поредицата от тематично разделените 12 документалнохудожествени филма е с продължителност 27 минути за всеки един от тях и има за цел да покаже различните аспекти от културата, бита, историята, архитектурата и природата на страната ни.
Продукцията, която включва повече от 850 локации и обекти в България, е предназначена не само за чужденците, но и за българите както в чужбина, така и у нас.
Сериозното и отговорно начинание има изключителната подкрепа на общините, държавните институции и бизнеса в лицето на ЮНЕСКО, МВнР, МИЕТ, Държавната агенция за българите в чужбина, Българската агенция за инвестиции, МК, МОСВ, МОМН.
Продуцентът "Травъл тв" ще произведе и един 90- минутен пълнометражен филм, който трябва да събере в едно най-значимото от сериите в едно, за да се създаде видеокаталог на България, който да е своеобразна следа за днешното време, с послание към бъдещите поколения.
Специално за "Класа" изпълнителният директор на "Травъл тв" Румен Димитров коментира:

"Телевизията е в аналогичен формат на "Дискавъри". Ако има една дума, с която да се характеризира "Травъл тв", тя е позитивизъм.
Ние сме 6-а година на пазара. Каналът е специализиран в производството на представителни художествено-документални и имиджови филми."
Румен Димитров обяви, че от началото на месец февруари стартира и трети тв канал на "Травъл тв" – Community TV, от който зрителите ще получават ясна картина за живота на своите сънародници, които не попадат във фокуса на класическите "големи телевизии".

Всеки филм в рамките на проекта "Това е България" ще има своята индивидуална премиера към момента на финализирането си, на място, което кореспондира с тематиката на серията.
Голямото представяне на целия медиен проект ще бъде в София и Брюксел по време на честванията на националния ни празник през 2012 г.
"Целият видеокаталог ще бъде придружаван и от печатно тяло на основните европейски езици и руски, в което ще бъдат идентифицирани всички заснети обекти. Посланието ни е, че България е едно прекрасно място за живеене, с невероятна култура и красота и много пластове цивилизация, които трябва да бъдат почувствани", обобщи Румен Димитров.

Стр. 20

One Response to ““Травъл тв” прави видеовизитка на страната ни”

  1. терешкова Says:

    Травъл Тв е отдавна заличена от СЕМ. Тези измамници – майка и син – правят на маймуни цялата държавна власт, която им дава пари за машинациите им. Но не е луд този със зелника, нали така…

Leave a Reply