Три български PR агенции с номинации и награда в международния конкурс SABRE 2009

PR Kernel I 2010-04-15

За първи път три български PR агенции, членове на БАПРА (www.bapra.org) са номинирани за финалисти в международния конкурс за PR награди SABRE 2009 (www.holmesreport.com). Престижният конкурс се организира от PR легендата Пол Холмс, който е председател и на първото издание на конкуса на асоциацията BAPRA Bright Awards. Отличени в SABRE 2009 са агенциите APRA Porter Novelli (www.apraagency.com), All Channels | PR (www.all-channels.com) и Intelday Solutions (www.intelday.com).

Тази година финалните резултати от престижния международен конкурс ще бъдат обявени на официална церемония на 26 май в Лондон в извесната зала и една от забележителностите на британската столица – The Roundhouse. Общият брой на кандидатурите надхвърля 2000 от около 28 страни, от които само около 20% са сред номинираните.

За първи път тази година журито обяви Bronze и Iron награди, като печалившите бяха анонсирани още при обявяването на номинациите за основните категории. Сред отличените отново има българска агенция – APRA Porter Novelli спечели бронзова награда в категорията Медийно позициониране: списание за съвместен проект със списание National Geographic България, част от кампанията „100 години Независимост на Република България”, организирана за Министерски съвет. Наред с това агенцията е номинирана и за награда в категорията Интегриран маркетинг с кампанията за Нестле България – „Живей Активно!”.

All Channels | PR получи номинация за SABRE 2009 и ще участва на финала на престижния конкурс с проекта – „Поредица от събития по повод деня на жената – 8ми март“, организиран в 4 бълргаски градове за клиента AVON България в категорията Специална публика: Маркетинг за жени. All Channels Communication участва в конкурса за четвърта поредна година и вече има общо три златни отличия и четири номинации. All Channels | PR е единствената българска PR агенция, носител на 6 международни награди и над 15 номинации.

IntelDay Solutions получи номинация за най-добра регионална кампания за Източна Европа. Кампанията, която агенцията представи бе “Имигранти: За всеки има хляб под слънцето”, реализирана по проект на Европейския интеграционен фонд и Министерството на труда и социалната политика. Партньор в проекта е Асоциацията за интеграция на бежанци и мигранти. Това е второ поред международно признание за дейността на агенцията, която през 2007г. спечелили Световна златна награда за PR на Международнатата организация на PR специалистите (IPRA) в категорията Публичен сектор за национална кампания за превенция на птичи грип, организирана от УНИЦЕФ – България.

Оригинална публикация

One Response to “Три български PR агенции с номинации и награда в международния конкурс SABRE 2009”

  1. tweetco Says:

    а прави ли ви впечатление, че номинациите са все за проекти, които са за “сладки” за работа клиенти, с отлична репутация

Leave a Reply