Три пловдивски общини ще рекламират в България и в чужбина туризма си

www.dnevnik.bg | 18.07.2013 

Общините Пловдив, Асеновград и "Родопи" започват рекламна кампания в България и в чужбина за възможноститте за туризъм в тях, съобщи БТА като цитира зам.-кмета с ресор туризъм в Пловдив Стефан Стоянов.
Четиринайсет телевизии и 3 радиа в края на тази седмица започват да излъчват реклама за забележителностите. Ще бъдат монтирани и билбордове с туристическите атракции на района по основните булеварди и улици на големите градове в страната и по магистралите.
До края на август в чуждестранни издания ще се появят серия публикации, чиято цел е да покажат на туристите местните забележителности.
Кампанията е част от проекта "По пътищата на цивилизацията", финансиран с 470 хил. лв. от оперативната програма "Регионално развитие". Община Пловдив е бенефициент, а общините Асеновград и "Родопи" са партньори.
В рамките на проекта са разработени два основни туристически пакета – "Виа Диагоналис през вековете" е общ маршрут, който проследява културно-историческото развитие на района през вековете и включва обекти като Римския стадион, Античния театър, Асенова крепост, Белинташ.
"Манастирският тур" е маршрут за поклоннически туризъм, включващ храмове и религиозни обекти от региона Пловдив – Асеновград – Родопи.
Рекламната кампания е адресирана предимно към българските туристи, но тя е насочена също към румънския пазар и пазарите на ползващите английски и немски език. Проектът предвижда представяне на археологическата туристическа борса в италианския град Пестум, на най-голямото туристическо изложение в Букурещ и на борсата във Велико Търново. 

Leave a Reply