Тръгва ново радио за фолклорна музика и песни

в. Дума | 2010-06-12

Тръгва ново фолклорно интернет радио “Менци" за територията на България и Македония, съобщава електронният сайт “Българите, танцът и музиката на България". Идеята за неговото създаване е на Константин Лазаров, директор на радиото и собственик на фолклорния сайт www.dancerbg.com. Зам.-директор на новата медия е председателят на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите Павлин Павлов.
Целта на радио “Менци", според неговите създатели, е да съхранява и популяризира българската народна песен в страната и извън нея. То ще издирва автентични български мелодии и песни от всички региони на България и извън пределите й, както и нови таланти, които ще подкрепя.
За своята премиера радио “Менци" подготвя поздравителен концерт, в който са поканени известните изпълнители на българска народна музика и песни Янка Рупкина, Ангел Добрев, Бинка Добрева, Албена Вескова, Кремена Станчева, Елица Тодорова, Стоян Янкулов, Милен Иванов, Даниел Спасов и др.
Редовното излъчване на радиото ще започне след около месец, когато ще бъде открита авторската рубрика на Константин Лазаров, в която водещи ще бъдат известни фолклорни изпълнители. Новото радио ще представя своите открития на таланти, то ще излъчва няколко пъти седмично и фолклорни новини. Честито!

Стр. 19

Leave a Reply