Тръгва първи айпад вестник

в. 24 часа | 14.01.2011

Изданието ще се списва от различни точки в САЩ

Първият айпад вестник "Дейли" (The Daily) тръгва в САЩ в близките дни, съобщи АП.
Журналистите ще работят в многобройни бюра из цяла Америка, включително в Ню Йорк и Лос Анджелис.
Официално дигиталното издание, собственост на компанията "Нюз корпорейшън", ще бъде представено на 19 януари в музея на модерните изкуства в Сан Франциско, твърдят двама участници в проекта.
Те обаче не разкрили имената си, тъй като не били упълномощени да говорят. На церемонията за старта на вестника ще присъстват шефът на "Епъл" Стив Джобс и медийният магнат Рупърт Мърдок.
Подробностите все още са оскъдни като например колко ще струва абонаментът за таблетното издание, ако изобщо то ще е платено. Името му обаче подсказва, че ще е всекидневник, коментира АП. Той ще покрива основните новини в политиката и икономиката, но също в културата и шоубизнеса. Ще има и видео. Айпад вестникът е опит на Мърдок да промени журналистическия бизнес, след като приходите от печатните издания и от реклами спаднаха значително, посочва агенцията.
Преди време от компанията бяха казали, че "Дейли" е "малък облог", тъй като разходите са ограничени основно до журналистическия став.
Изданието ще е предназначено единствено и само за таблети. "Правим нещо, което ще използва всички технологични мултимедийни предимства на айпада. Продуктът ще е интересен", казват създателите на проекта.

Стр. 27

Оригинална публикация

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=740752

Leave a Reply