ТВ журналистката Петя Дикова, дъщеря на Сашо Диков: Татко ме караше да правя жълти интервюта

в. Ретро | 13.01.2012

Сърдя му се, че нарича президента Първанов Гоце 

Младата и нахакана журналистка Петя Дикова била съветвана от татко си да прави интервютата си по-жълти, признава самата тя. Пипи, както я наричат всички, е отроче на популярния водещ от Канал 3 Сашо Диков и актрисата от театъра и киното Аня Пенчева. че щерка му трябва да прави по-шокиращи материали. През цялото време, докато тя беше водеща на телевизионното предаване за култура "Арт трафик", той й обяснявал, че не трябва да прави положителни неща. Тя, разбира се, не го послушала, за което съжалява и до днес. Предаването й беше свалено от ефир след 150 издания. Тогава тя беше категорична, че се чувства като партия, загубила изборите.
След това обаче звездата на Петя изгря като репортер в Би Ти Ви. В последните месеци тя все повече и повече се изявява като светски хроникьор. След като няколко месеца си търси мястото, накрая остана в сутрешния блок "Тази сутрин". Оттам разказва както за родните, така и за световните звезди. Пред нея Калин Сърменов разказа за брака си, а само преди месец тя отрази и посещението на великия пианист Ричард Клайдерман у нас. Но истинското начало за Пипи в най-скъпата телевизия започна с отразяването на сватбата на английския принц Уилям преди няколко месеца.
Назначението й в медията не минава и без шум, че тя е уредена от баща си. За мястото й като репортер така и не е проведен конкурс. Тя самата обаче е убедена, че известните й родители са станали причина за повече провали, отколкото за успехи, че не я искат, защото е дъщерята на този и онзи. Петя завършва образованието си в Лондон и е на крачка от това да не се върне, защото вече убедена, че тук никой не я приема. Въпреки това прави последен опит и се връща у нас, защото семейството й липсвало страшно много. "Ако имам дете обаче, ще се замисля дали да остана тук", категорична е Петя. Един от кумирите и в журналистиката си остава нейният баща. Тя се гордее с факта, че през всички години в телевизията той не се е продал. Смята, че успехът на татко й е резултат от поумняването на българина, защото вече са започнали да го разбират. Признава си, че с каквото и да се занимава, дава повече от 100% от себе си, за да го направи както трябва.
Много от зрителите я упрекват че ходи с тежък грим, но Петя е категорична, че само той може да скрие тъмните кръгове под очите й, причинени от умората и недоспиването.
Петя е известна и с твърде консервативното си възпитание и от двамата си родители. Често казва, че се намира в положение като в турски сериал. Тя има страх от всички вкъщи и пита за всяко нещо, което иска да направи. Макар и на 26 години, тя не смее да мръдне без разрешение. Но понякога скандалите у дома стават и за доста глупави истории. Тя и баба й били обидени на Сашо Диков. Причината се оказал фактът, че устатият водещ не искал да се откаже да нарича президента Първанов с агентурното му име Гоце. Петя вярва в институциите и е убедена, че собственият й баща не може да се отнася по този начин с държавния глава. Напук на всичко, бившият скиор не желаел да се откаже от сполучливото обръщение.
Строгите правила в семейството на Пипи пречат и на личния й живот. Има приятел, но двамата не са в добри отношения. Тя вини за това "доброжелатели", но признава, че като цяло във връзката и са се намесили доста хора. Иначе твърди, че е скучна, казва, че до себе си е имала само трима мъже.
Клюките през годините я направиха каква ли не, но Петя не обръща внимание. Въпреки че това е така сега, като ученичка тя едва издържа на подмятанията на всички съученици, които разказват каквото им хрумне за майка й и баща й.
Поредната клюка за нейното семейство идва неотдавна, когато взривиха колата на баща й Сашо. Веднага се появява клюка, че взривът е сложен от бивш любовник на Петя.
Моментът, в който тя най-силно излага на показ семейството си, е, когато заедно с майка си влиза в къщата на едно от изданията на "Биг брадър". Следват скандали и сълзи, накрая българите превръщат двете жени в отрицателни героини. Петя е категорична, че вече не помни нищо, забравила е лошото и продължава напред.
Петя става свидетел по дело срещу наркотрафиканта Зоран Стефанов. Престъпникът се оказал униформен – работел в столичния КАТ. Полицаите го хванали при караулката на "Владая". Във вратата на джипа му откриват 6 дози кокаин с изключително добро качество, а у приятелката му е намерена и още една. При тези оперативни действия обаче полицаите имали нуждаят свидетел
Спрели първата кола, която минала, а вътре се оказала Петя Дикова. Тя не се противила, а веднага дала данните си и се подписала под протокола.

Стр. 17,18-19

Leave a Reply