TV Наблюдател: Момичетата на парите

www.avtora.com | Георги НЕДЕЛЧЕВ

Тя е млада, секси, с голям бюст, усмихва се и не спира да говори. Какво ти говорене, направо каканиже. Бърбори. Дудне. Мели. Плямпа. Колко други глагола има за това занимание? Няма значение, важното е, че и никой няма нищо против.
“Говорещите момичета” от игрите за раздаване на пари са най-бързо развиващата се телевизионна професия през последните години.
Началото бе поставено от Светлозара Трендафилова, известна на всички като Зара. Финалистката от първия Big Brother се появи в късния пояс на Нова телевизия и започна да се упражнява в реторика в “Ало, къщата”. После към нея се присъедини и Весела Тотева, която дотогава познавахме от изявите й по Планета тв.
По тяхно време агитацията да звъниш по телефона, за да познаеш някаква думичка, изглеждаше най-автентична и достигна своя апогей. И двете много умело разработиха този жанр. Броят на зрителите, вярващи, че едва ли не са единствените, които могат да звъннат и да спечелят, тогава достигна рекордни нива.
Никол Станкулова е една от най-успешните български манекенки, както и тв латерна номер едно
Както става с всичко друго в България, и тук успехът бързо стана мода, пример за масово подражание. Нова телевизия въведе формулата Call TV почти навсякъде в програмната си схема.
Най-емблематични нейни лица са Никол Станкулова и Елена Станулова, които бърборят и раздават пари в шоуто “На кафе”, разнообразявайки пейзажа около Гала.
Първата нашумя най-вече като манекенка от “Ивет фешън”, където се изявява повече от 5 години. Отличничката от софийската математическа гимназия е една от най-неуморните телевизионни латерни, казано в най-добрия смисъл на тази дума.
Дъщерята на Искра Радева – Елена Станулова, е наследила от майка си не само добрия външен вид, но и перфектна дикция
Не бе изненадваща и телепортацията на Никол в сутрешния блок на Нова, близо до Витомир Саръиванов. Въпрос само на време е Станкулова да се сдобие и със собствено самостоятелно предаване – особено ако междувременно успее поне частично да обуздае негативизма в личните си коментари и се отдалечи от леко хейтърския имидж, който си е създала.
Елена Станулова – дъщеря на известната актриса Искра Радева – е не по-малко талантлива в бързото говорене с перфектна дикция. Нейният потенциал също далеч надхвърля изявите й пред плазмата в “На кафе”. Напоследък Лени все по-често води и конкурси за красота, а най-добре би се чувствала в свое собствено шоу, водейки диалози по различни теми. Дали ще й се случи? Нищо чудно.
Антония Чукова – едно от последните попълнения в програмата на Нова телевизия, която с лекота би се справила и с всякакво друго предаване
В царството на говорещите момичета, каквото е Нова телевизия, отскоро има и друга надарена (не само словесно) блондинка. Антония Чукова е бивша репортерка на Фен тв и бивша водеща на вече несъществуващата телевизия “Здраве”, както и участничка в състезанието на PRO.BG “Надхитри блондинките”. За нея може да се каже същото като за Станкулова и Станулова от “На кафе” – че е неприкосновен боеви резерв на телевизията си за времена, в които й дотрябват лица за нови предавания.
От тази година Call tv манията завладя и кабелните канали. Една от най-амбициозните игри се излъчва по няколко телевизии едновременно, между които Евроком, Фен тв и Европа. В нея като водеща доскоро гледахме бигбрадърката Иванина. Напоследък там се подвизават манекенките Гергана Цветкова и Рени Красимирова (последната позната на бохемите и като танцьорка от столичния клуб Big Apple).
Рени Красимирова е бивш модел и танцьорка от The Big Apple, която днес ни предлага да спечелим пари директно от Будапеща
Интересното за тази игра е, че се излъчва не от София, а от Будапеща. Всяка водеща се командирова в унгарската столица минимум за 3 месеца срещу подобаващо заплащане.
Изброяването далеч не е изчерпателно. Пропускаме поне няколко имена, но поне изредихме най-емблематичните и най-новите. Професията “момиче на парите” е в апогей, от който следва неминуем спад надолу.
Ослепителната манекенка Гергана Цветкова също е командирована в унгарската столица, за да ни призовава към печелене на сериозни суми с минимум усилия
Даже и да не останат почти никакви предавания за наивни пенсионери обаче, техните водещи никога няма да останат без работа. Защото да бръщолевиш нонстоп в продължение на часове е школа, която значително подобрява ефирната рутина.
Така че, преди със снизхождение да превключите към следващия канал, отделете по няколко минути на всяко говорещо момиче, за да оцените доколко добре се справя. Има какво да се види.

Оригинална публикация

Leave a Reply