ТВ пилците се броят наесен

www.vsekiden.com | 01.09.2010

Неясна е съдбата на Лора Крумова, ръководството на Нова я отбягва

Септември не е сред любимите месеци за телевизионерите, защото това е период на генерални промени. Както стана ясно Про.Бг вече са без Сутрешен блок, но титулярът му Георги Любенов остава на екран. “Всеки ден” научи, че водещият ще стане лице на съботно-неделния блок, който се запази в схемата на телевизията след купуването на bTV от страна на СМЕ и програмните промени, настъпили в следствие на реализираната сделка. Любенов ще започне да работи в уикендовото предаване от средата на месеца, като едновременно с това си остава шеф на публицистиката в телевизията.
И ако при него нещата са ясни, то при Лора Крумова не е така. Единственото сигурно е, че няма да се върне в Сутрешния блок и да партнира на Витомир Саръиванов. Из Нова обаче се говори, че ръководството изобщо не планира да я задържи в редиците си, а още по-малко да й прави собствено предаване. Самата Лора Крумова нямало как да разбере намеренията на Нова, тъй като от ръководството не й вдигали телефона. При това положение е твърде възможно Крумова да последва примера на Милен Цветков и Георги Коритаров и да си потърси късмета из другите медии.
Няма такава опасност засега за Димитър Цонев, за когото обаче не е ясно дали ще продължи да бъде екран. През следващите месеци предаването му “В неделя с…” ще върви на запис със стари издания и така докато стане готово 1 студио на БНТ. От “Сан Стефано” обясниха, че договорът с НДК е изтекъл и затова неделният блок не може да продължи да излъчва оттам. За целта се прави ново студио в НРТЦ, но никой не се ангажира да каже кога ще е готово, затова стартът на “В неделя с…” се отлага.
Има обаче вероятност и предаването да не тръгне, ако се окажат верни слуховете за финансови злоупотреби. До края на септември трябва да са готови докладите от вътрешните проверки на бюджетите на всички продукции в БНТ и въз основа на тях ръководството ще реши кое остава и кое пада от схемата, както обеща самата Вяра Анкова на първата си пресконференция като шеф на националната телевизия. “Всеки ден” научи, че дори и да се върне в ефир, “В неделя с..” ще претърпи доста промени, което не изключва и кадрови.
Същото очаква и “Станция Нова”, което ще стартира в началото на следващия месец, но без Витомир Саръиванов, който е лице на Сутрешния блок. В „Станция Нова“ въпросителните са най-много и се въртят около това кой ще замести Даниела Янков в рубриката “Отчаяни съпруги” и какви ще са ролите на Люба Кулезич и Нана. Както “Всеки ден” написа преди седмица за заместничка на бившата г-жа Арнаудова се спряга бившата г-жа Евгения Барекова, а новото е, че се обсъжда вариантът осемчасовото предаване да мине от събота в неделя, където се очаква то да няма конкуренцията на Митко Цонев.

Оригинална публикация

Leave a Reply