Тв шефове от Балканите се срещат на “Пирин фолк”

 в. Вяра, Благоевград | Коста ДИНОВ | 25.07.2012

Международният отдел на БНТ и община Сандански ще бъдат домакини на срещата на генералните директори на националните телевизии от балкански държави по време на юбилейния 20-и "Пирин фолк", съобщи фестивалният шеф Валентин Пензов.
Срещата ще се състои на 7,8 и 9 септември. Тя включва теоретична част с дискусия на тема "Авторската музика с етноелементи от Балканите – мост за културно сътрудничество между балканските държави", запознаване с туристическите забележителности на община Сандански и присъствие на двете конкурсни вечери и авторската вечер на балкански композитори, която ще се проведе непосредствено преди фестивала. Водещ на дискусионния форум ще бъде доц. Венци Димов – д-р на науките и преподавател в Софийския университет, а символичен домакин – генералният директор на БНТ Вяра Анкова. Тя ще даде коктейл за гостите в известен местен хотелски комплекс на 7 септември вечерта, поясни Пензов.
"Организирането на такава среща е постижение за организаторите на "Пирин фолк", тя демонстрира балканската същност на фестивала като място за културно сътрудничество в духа на обединена Европа, коментира фестивалният шеф Пензов.

Стр. 24

Leave a Reply