Тв водещият Кирил Христов: Юлиан Константинов ме нападна и удари на 50 метра от полицията!

www.vsekiden.com I 21.05.2012

Водещият на предаването „Ние и градът” по БНТ Кирил Христов е бил нападнат в събота от друго известно телевизионно лице – оперния певец Юлиан Константинов. Причина за примитивната юмручна разправия е станало неправилно паркиране. Киро вдигнал чистачките на луксозното БМВ на Константинов в знак на протест срещу арогантното му паркиране. Вместо да премести джипа си, който пречел и на пешеходци, и на останалите автомобили, прочутият оперен певец започнал да обижда водещия на БНТ и го ударил с всичка сила в лицето. От удара очилата на Кирил Христов изхвръкнали и се разбили на парчета на асфалта. Битият колега изпрати писмо до медиите, за да разкаже за потресаващия инцидент. Ексклузивно пред читателите на „Всеки ден” Кирил Христов прави своята изповед. Потърсихме и побойника за коментар, но той не отговаряше на мобилния си телефон. Готови сме да публикуваме и неговата версия.

Г-н Христов, разбрахме, че сте пострадали от юмруците на един известен оперен певец и телевизионен водещ. Разкажете ни с какво провокирахте агресията на г-н Юлиан Константинов?

Инцидентът стана в събота, в ранния следобед, когато отивах към парка, за да си направя следобедния крос. На тротоара на кръстовището на улица „Лозенец” и ул. „Розова долина” забелязах черен джип БМВ, който бе паркирал по такъв безобразен начин, че пречеше на нормалното преминаване на пешеходците през кръстовището. В същото време задната половина на джипа се показваше на улицата и затрудняваше и движението на автомобилите. Единственото нещо, което направих, бе просто да вдигна чистачките на джипа, което означава, че автомобилът е паркиран неправилно и пречи, затова трябва собственикът му да го премести.

В същото време чух зад мен подсвирквания. Помислих, че това е собственикът, че трябва да го изчакам, за да му обясня на него лично защо съм му вдигнал чистачките. Не смятам, че в постъпката ми има вандалски акт, но въпросният господин – Юлиан Константинов, беше изключително агресивен и въобще с него не можеше да се проведе нормален разговор. Аз все пак се опитах да му обясня, разменихме си реплики и той ме удари, след като преди това няколко пъти ме заплаши, че ще ме „срита”.

Какви реплики си разменихте?

Езикът на г-н Константинов бе изключително вулгарен. Той беше обиден от това, че съм му вдигнал чистачките, обърна се към мен с думите: „А, бе ей, какъв ти е проблемът. Какво точно на теб ти пречи?”. Аз му обясних, че на мен точно не ми пречи, но ме дразни, че паркирането му е нарушение на правилника, и ако аз мога да мина, то майка с дете няма да успее. Затова и в знак на протест съм му вдигнал чистачките.

Какво направихте, след като ви удари?

Следващите ми действия бяха да отида в полицията и да подам жалба срещу г-н Юлиан Константинов. Отидох и в съдебна медицина и си извадих свидетелство, което приложих малко по-късно към жалбата си в полицията. Инцидентът стана само на 50 метра от 4 РПУ в столичния квартала „Лозенец”.

Какви щети ви нанесоха юмруците на Константинов?

Удари ме по лицето, малко ме боли и имам лек оток. При мен проблемът не е ударът от Константинов. Фактът, че публична личност си позволява да раздава правосъдие по този начин след напълно правомерна забележка, това е нещото, което ме обиди. Обиди ме, че се държи по начин, който изобщо не му отива.

След като бяхте ударен, вие звъннахте ли на спешния номер 112, за да сигнализирате за неправилно паркиран автомобил, който пречи на движението?

Много пъти съм сигнализирал за неправилно паркирани автомобили, а институциите постоянно си прехвърлят отговорността – от Столична община към КАТ, от КАТ към „Паркинги и гаражи”. Обикновено нямат и „паяци” на разположение. Аз не мисля, че има нужда да се заяждам и да звъня по институции, когато имам възможност да покажа на човека, че начинът, по който е паркирал човекът, е неправилен и той да си вземе бележка.

Аз не мисля, че сигнал до институциите, когато някой нарушава правилата, е заяждане. Правилата са затова, за да се спазват.

Да, друг път съм виждал неправилно паркирали коли и съм се обаждал на институции и не е имало никакъв ефект. Аз просто му вдигнах чистачките, можеше да минат хора например и да му надерат колата и т.н.

Ако г-н Константинов ви се извини, ще оттеглите ли жалбата си от полицията?

Няма да изтегля жалбата си от полицията, защото държанието му е груба вандалска проява, която МВР трябва незабавно да разследва. Няма да го съдя обаче, аз не искам обезщетение, не искам пари. Искам този човек да осъзнае грешката си, да се извини и повече да не прави така. Щях да реагирам по абсолютно същия начин, ако беше и някой от популярните мутри. Сигурен съм, че справедливост ще има само тогава, когато ние, гражданите, започнем да сезираме институциите, а не да си мълчим и да махаме с ръка. Ще го помоля да ми закупи нови очила – фалшив розов „Рей бан” на стойност около 10 лева.

Докъде стигна разследването. Разпитван ли е вече г-н Константинов?

Аз подадох жалбата си в събота, днес (б. р. – понеделник) трябва да се започне тепърва разследването. Честно казано, обръщам се към медиите, защото вярвам повече на тях, отколкото на полицията. Имам чувството, че ще се опитат да неглижират нещата. По тази причина реагирам и медийно.

Г-н Константинов потърси ли ви след инцидента?

Единственото развитие по случая е, че ми се обадиха от Нова телевизия и ми се извиниха за случая. Те тепърва ще звънят на Юлиан Константинов, за да установят и неговата гледна точка.

Кой ви поднесе извинения от името на Нова телевизия?

Милица Крайнова, тя е PR на медията. Чест им прави, че поне реагираха, а не си затраяха.

Вие познавате ли се с г-н Константинов?

Не, не се познавам с него. Познавам го като лице на Нова телевизия, води предаване, което има рейтинг, мисля, че той мен не ме познава.

Няма как да сте имали конфликт в миналото, от който да е породена агресията на Константинов?

Не. Никога не сме се срещали.

Оригинална публикация 

Leave a Reply