TWEET ME НЕЖНО

сп. Max | 27.01.2011

 

Как да забогатееше Twitter – рецепта на Рупърт Еверет

Съществува една компания В Лос Анджелес с името Ad.Ly, която се грижи за твоя акаунт вместо теб. В нея са регистрирани пет хиляди звезди. Пет хиляди? Аз дори не знаех, че има толкова много! Чакай малко, запитах се, и аз съм звезда, нали така? Ако съм толкова в крак с нещата, как така новото ми пространство за изяви е в "старата медия?" Паниката се настани в мен. Обадих се на човека, който се занимава с поддръжката на сайтовете (който понякога се дублира с гаджето ми). "Имам ли блог? Имам? Или нямам? Кой го поддържа?" Оказва се, че имам профил във Facebook и в някои по-скоро долнопробни социални мрежи, към които бегло си спомням, че се присъединих една сутрин след доста тежък купон.
Междувременно, колкото повече предъвквам ситуацията, толкова повече очите ми се пълнят със сълзи. Петдесет хиляди за туит (постинг в Twitter)! Това са 140 знака! Колко думи са това? Двайсет? И звездите дори не трябва да ги пишат! Очевидно звездата получава готовия продукт – в случая на Snoop, един SLIV (спортен джип) – безплатно, разбира се, и тогава някой пише постинг и го праща "за одобрение". Twitter, ето ме и мен! Аз не съм Snoop Dog или 50 Cent. Но ако проблемна актриса като Линдзи Лоън може да скалъпи напълно посредствено 700 000 фенове, не би трябвало да е толкова трудно.
Веднъж профилът ми да заработи, ще имам "фенове" – за разлика от писането ми в The Times, в чиито свещени страници всичко, което имам, са само "читатели", Като начало ще постна няколко загадъчни туита и безплатните продукти ще започнат да пристигат пред гаража ми. Тогава вече ще мога да решавам кои постинги бих се престорил, че съм написал.
***
Системата за разпространение на реклама Ad.ly осъществява връзка между рекламодатели и Twitter потребители. Ако искате да рекламирате в системата, трябва да създадете рекламен туит и да изберете потребители, които са регистрирани в Ad.ly. След това потребителите може да одобрят или откажат вашето предложение. Всеки регистриран в системата Twitter потребител има индивидуална рекламна тарифа, базирана на броя последователи.

Стр. 10

Leave a Reply