Търсят пиар и зам.-директори за “Варна – Европейска младежка столица”

Moreto.net I 23.06.2016

Четири свободни бройки за работа в сформираното наскоро сдружение „Варна-Европейска младежка столица" обявиха от Общината. Търсят се заместник-изпълнителен директор по международно сътрудничество и набиране на средства, както и такъв, отговарящ за младежки политики и обучения.

Сред свободните позиции е и една бройка за експерт по връзки с обществеността и още една за специалист, който има опит в работата с проекти и програми, научи Moreto.net.

Крайният срок за подаване на документите е 29 юни. Всички кандидати трябва да имат завършена магистърска или бакалавърска степен, както и да владеят писмено и говоримо английски език. Желаещите да заемат позициите трябва също така да познават кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица 2017, както и да са проучили мрежата на останалите младежки столици. В изискванията за първата от зам.-директорските длъжности влиза също умението за преговори в динамична среда, както и опит в комуникацията с Европейския младежки форум.

Сред изброените качества, които трябва да притежават кандидатите е и издръжливост в стресови ситуации и умение за работа под напрежение. Зам.-директорът по обученията трябва да има практически опит в реализирането на политики за социални иновации, а и също да е участвал в разработката на проекти по Националната програма за младежта и Еразъм.

Бъдещият пиар на сдружението пък, трябва да има зад гърба си опит не по-малко от 5 години в областта на журналистиката, публичните комуникации или връзките с обществеността. Той ще отговаря не само за публичното отразяване на проектните младежки дейности, но и ще трябва да разработва комуникационни стратегии. Познания в сферата на маркетинг, реклама и брандинг и работа със социални медии ще са предимство.

Общо 10 души трябва да бъдат назначени на трудови договори в екипа. Освен тях ще бъдат ангажирани и 20 доброволци, обяви в началото на юни изпълнителният директор на сдружението Мирчо Христов. За обезпечаването на екипа и подпомагането на дейностите от общинския бюджет предстои да бъдат прехвърлени на сдружението 100 хил. лева. Същата сума местната управа е заделила и за провеждането на генералната асамблея на Европейския младежки форум, която ще се проведе през ноември във Варна.

Оригинална публикация

Leave a Reply