Ученици в България и Турция работят заедно, в реално време с помощта на интерактивни методи!

Ученици от столичното 105 СОУ се учат интерактивно и в реално време, свързани със свои връстници в частно училище DOGA в Турция. Връзката се осъществява чрез най-нова техника и методика.
В сряда (16.04.2014г.) от 11:00 – 11:50ч. ще се проведе интерактивна ситуация, чрез свързване на две класни стаи в различни държави – България и Турция. Темата на урока ще бъде “Континентите и държавите от света”, а учениците ще общуват изключително чрез решаване на общи задачи и поставяне на взаимни оценки. Урокът е третият последователен, провеждащ се в 105 СОУ “Атанас Далчев” в гр. София, а обучението на учителите е осъществено от Центъра за творческо обучение.
Водещи по време на свързването ще са начален учител и учител по английски, а децата ще изпълвняват учебен час от редовната си програма.
По време на урока, децата от двете групи ще се свържат през интернет и чрез Интерактивна бяла дъска, като ще се учат и играят върху обща задача! Чрез този метод, ученици от две произволни места по света могат да решават обща задача, дори без да знаят езика на партньорите си. Това е пример за въвеждане на най-нови технологии и методика в българското образование. Към момента около половината училища в България притежават интерактивни дъски, но рядко ги използват в пълния им капацитет. Уменията и квалификацията на учителите са от огромна важност за постигане на високо качество в българското образование от една старна, и че технологиите са намерили своето място, като инструмент за постигане на по-добри резултати и при най-малките ученици.
Урокът е подпомогнат от екип на “Център за творческо обучение”, организация предоставяща обучение и оборудване на училища и детски градини, от една страна, и свързваща училища от различни държави, от друга.
Екипът на Центъра работи с над 200 учебни заведения в страната и още 50 в Европа.
Център за творческо обучение също така развива собствения си проект “Креативна Класна Стая”, който вече стартира в училища в страната.

За повече информация:
Свържете се с Елисавета Якимова - eli.jakimova@cct.bg или на 0877 080819.

Leave a Reply