Уникално лазерно шоу за празника на града

 Компас, Бургас | 01.09.2013

Уникално небесно лазерно шоу ще зарадва жителите и гостите на Камено по случай празника на града – 6 септември.
На откритата сцена на площата пред общината ще излезе световноизвестната група "Вакали".
Тя е създадена през 2000 г. от Явор Дойчинов с идеята за нов музикално-танцов формат, в който изпълнителите се подготвят да бъдат музиканти и танцьори едновременно. Репертоарът на групата представлява своеобразно дръмшоу от инструментални и танцови изпълнения, които интерпретират българските ритми и неравноделни размери със съвременните изразни средства на музиката и танца. "Вакали" означава "разпалващи" и се отнася за чувства и емоции, предизвикани в публиката от разтърсващ саунд и атрактивна танцова лексика.
Уникалният стил на групата се дължи на оригинална музика и хореография и иновативен подход в използването на музикалните инструменти и танцовия реквизит.
Живият контакт с публиката цели не просто да представи една добра програма, а да покаже художествена концепция и колорит, които взаимодействат с публиката на различни пластове в дълбочина, "разпалват" емоционално и оставят трайно това усещане във времето.
"Вакали" участва като специални гости в много от големите и престижни събития в страната: Българската Коледа, "Мюзик айдъл", "Евровизия", "Денсинг старс", "Мис България", наградите на "БГ Радио" и др. В чужбина група "Вакали" изнася концерти в Германия, Холандия, Сърбия, Ирландия, Тайван, Словакия, Италия, Гърция, Китай, Румъния.

30.08.2013 г.
Стр. 5

Leave a Reply