United Partners с единствената награда за България от IPRA

MyPR.bg I 28.06.2016

Какво е общото между Леонардо ди Каприо и United Partners през 2016 г.? Това, че безспорно са признати за №1 в работата си и обират всички международни награди, за които са номинирани. Няколко месеца след като Лео взе филмов „Оскар“, агенция United Partners бе отличена с PR „Оскар“ по време на тазгодишното издание на Golden World Awards 2016 в една от най-престижните категории – тази за най-добра международна кампания от агенция. И при това отличието е присъдено от най-авторитетното международно жури – това, съставено от членовете на IPRA (Международната асоциация на PR специалистите).
Наградата бе присъдена на United Partners заради проекта за EEMUSIC (Energy Efficient Music Culture), проект, насочен конкретно към представителите на бизнеса в музикалната индустрия. Той се осъществява с финансовата подкрепа на програмата “Интелигентна енергия – Европа” и има за цел да покаже на организаторите на фестивали и музикални събития как индустрията може да използва различни инструменти, за да измерва въглеродния отпечатък, който оставя, и да намали вредните емисии. Освен в България, проектът беше активен и в повечето европейски държави, сред които Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Великобритания.
Важно е да се отбележи и фактът, че за първи път в тази категория е номинирана не само агенция от България, но и от Източна Европа. Това е най-доброто доказателство, че нивото на PR услугите в България вече е достигнали международните стандарти в лицето на United Partners.
И ако за Лео тазгодишният „Оскар“ бе първи в кариерата му, то за United Partners отличието е второ едва в рамките на последните 4 години, след като през 2014 г. кампания за P&G, също беше отличена. Съвсем не е изненадващ и фактът, че тези две награди са единствените за България от IPRA от 2012 г. насам.
„Този проект беше много трудоемък и предизвикателен, но съм много радостна, че успяхме да го осъществим, при това толкова успешно, че да получим световно признание от IPRА. Искам да благодаря на всички хора от нашия екип, които работиха с размах в над 20 европейски държави, за да осъществят проекта, както и всичките ни партньорски агенции из континента. За мен лично е много радостен фактът, че United Partners павира пътя на българските агенции в световния PR елит, тъй като ние доказахме, че е напълно възможно една мащабна общоевропейска комуникационна кампания да бъде проектирана и изпълнена и от базирана в страната ни агенция“, заяви изпълнителният директор на United Partners Мария Гергова.
Членът на IPRA и на журито на наградите на IPRA Джейн Хамънд пък за пореден път похвали инициативността и креативността на United Partners не само по наградената кампания за EEMUSIC, но и за текущите инициативи на компанията.
“Неотдавна призовах членовете на IPRA да бъдат по-активни в даването на pro bono съвети към различните „Ротари клубове“ на територията на държавите си. За радост подобно нещо вече се наблюдава в България, където United Partners и техният директор Мария Гергова са взели присърце идеята”, уточни Хамънд.
Още за проекта EEMUSIC – Energy Efficient Music Culture
Музиката и енергийната ефективност могат и трябва да вървят ръка за ръка. Това показа EE Music – най-големият проект в областта на енергийната ефективност и устойчивата околна среда в историята на европейската музикална индустрия.
Във време, в което все повече се говори за зелени инициативи, намаляване на въглеродните емисии и разделно събиране на боклука, музикалният бизнес може да промени гледната точка към екологичните проблеми, твърди Якоб Билабел, основател на Green Music Initiative, която осигурява платформа на индустрията да координира проекти в борбата срещу изменението на климата.
EE Music предлага задълбочено обучение по енергиен мениджмънт на малки и средно големи клубове, с цел да разбие бариерите между енергийната ефективност и музикалната индустрия. Организацията провежда енергийни одити, които се състоят от преглед на данни и доказателства за текущата енергийна ефективност на мястото, както и предложение за мерки за ефективност.

Оригинална публикация

 

Leave a Reply