User Media достигна над 1 млн. потребители

Dnevnik.bg PR Сфера I Симион ПАТЕЕВ I 2010-04-27

Над 1 млн. потребители вече могат да бъдат достигнати чрез рекламните мрежи на User Media. Това сочат данните от последното демографско проучване на Gemius за м. март. По данни на независимата агенция за измерване на аудиторията близо 1,1 млн.абсолютно уникални потребители са преминали през сайтовете, чиито рекламни позиции се управляват от User Media.

Според разбивката най-голям е броят на посетителите в младежката мрежа StudentForums.BG – около 550 000 души са посетили студентските сайтове за изминалия месец. Очакванията са през следващите месеци броят им да нарасне с още около 15-20% поради предстоящите активни за студентите и учениците месеци на кандидатстудентски кампании, матури и университетски сесии.

На второ място се нарежда мрежата AutoForums.BG с около 430 000 уникални посетители. Огромен ръст регистрират спортните форуми, като SportForums.BG вече се посещава от близо 200 000 души. Порталът за IT и потребителска електроника HardwareBG.com, отчита 250 000 посетители и се нарежда като вторият по големина в категорията си за България, но с най-лоялна аудитория, която прекарва най-дълго време онлайн. Развлекателният портал за игри и забавления ForteGames.com отбелязва над 110 000 посетители.

Най-големият български сайт за запознанства Gepime.com, в който User Media предлага стандартни и нестандартни рекламни възможности, също отбелязва ръст. Gepime не се измерва все още от Gemius, но по данни на Google Analytics абсолютно уникалните посещения в сайта са над 800 000 месечно. Също с активна и лоялна аудитория търсеща забавления, която отбелязва Bounce Rate около 10%.

Нестандартна реклама от User Media

От месец април User Media започва предлагането и на нестандартни възможности за реклама във своите

нишови мрежи от сайтове. Сред нестандартните формати са брандиране на сайт, рич медиа банери, брандиране на съобщения и др. Първата рич медия кампания беше стартирана през този месец.

Рекламодател е компанията за автомобилни гуми Michelin(чрез агенция Network Media). Банерът представлява интерактивна игра, като при mouse over върху банера потребителят играе играта вътре в самия банер, след което може да бъде препратен към сайта на рекламодателя.

От User Media посочват, че ръстът на аудиторията й през за последната половин година надхвърля 30%.

Това се дължи основно на новите проекти за нишова реклама, които User Media разработи и пусна на пазара през последните месеци.

В момента User Media стартира промоционална кампания, според която всеки нов рекламодател получава само до края на май бонус реклама за първата си кампания в някоя от рекламните мрежи.

Оригинална публикация

Leave a Reply