Успешен бизнес чрез социалните мрежи

Social Me I 19.09.2011

Social Me Workshop #5 – Facebook vs. Google+

Как да използваме преимуществата на Facebook, за да представим бизнеса си онлайн – това беше темата на семинара Social Me Workshop #5, провел се в събота, 17.09.2011 г. в Интерпред-СТЦ София. Лекторите представиха най-новите тенденции в областта на маркетинга в социалните мрежи, разкриха тайните на Facebook и Google Plus, които помагат за по-добра познаваемост на марката и директна комуникация с аудиторията. В рамките на дискусионен панел със специалисти от областта присъстващите в залата поставиха реални казуси от своята практика, получиха съвети и идеи за по-добра връзка с потребители и партньори онлайн.
Ален Попович, маркетинг мениджър на Social Me – първата фирма за маркетинг в социалните мрежи у нас, представи креативни кампании, технологични новости и полезна статистика за българските потребители на Facebook. Той обясни защо у нас най-силните мотиватори са “авантата” и негативизма и как да се възползваме от тях, за да постигнем търсения ефект на кампаниите си.
Иво Илиев, практик в сферата на дигиталните маркетинг и реклама от 2002 г., разкри как да наблюдаваме и насочваме своята онлайн репутация, как да провеждаме успешни промоции според правилата на Facebook, какво да очакваме от Google Plus и защо не бива да го подценяваме като възможност за бизнес комуникация.
Евгени Йорданов, специалист по SEO, представи на присъстващите факторите, които влияят на доброто позициониране на марката ни в Google и как да използваме социалните мрежи, за да постигнем оптимален резултат.
Следващият семинар ще се проведе през ноемрви, когато бизнес профилите в Google Plus ще бъдат вече активни и ще може да се представи по-пълен анализ на приликите и разликите в комуникацията в двете конкурентни мрежи.

Снимки: Моника Матеева – Ivan & Monika Photography 

Leave a Reply