Успешен практически семинар на възпитаниците от Катедра по връзки с обществеността “Комуникационната политика на Народното събрание”

в. Струма, Благоевград | 24.05.2012

Доц. д-р С. Ангелова: Практическата ориентация на студентите е един от основните приоритети

Един от основните приоритети на Катедрата по връзки с обществеността към Правно-историческия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски", на който ръководството определя първенстваща роля, това е практическата ориентация на студентите, каза ръководителят на катедрата доц. д-р Славянка Ангелова по повод практическия семинар на тема "Комуникационната политика на Народното събрание", състоял се преди няколко дни в сградата на парламента.
В семинара, организиран от гл. ас. Славка Попова, участваха студенти от първи, втори и трети курс от специалността, а в дискусията се включиха народните представители Стефан Данаилов и Лютви Местан, членове на Комисията по култура, гражданското общество и медиите, както и PR експерти от Народното събрание.
В дискусията освен комуникационните канали на парламента бе обсъдено мястото и актуализацията на ролята на националните парламенти в контекста на Лисабонската конвенция, както и практиките по приема на Закона за радиото и телевизията през 1998 г., възможностите за регулация от СЕМ и квотата на Народното събрание в него, каза С. Попова.
Стефан Данаилов запозна студентите с начина на тематичното изработване и подготовка на Законопроекта за култура от 2005 г. и Закона за киноиндустрията. Студентите с интерес проследиха пътя на гражданските жалби и отчетите на СЕМ, бяха изключително впечатлени от работата на "любимеца на цял народ" като депутат и предизборните му битки за вицепрезидент, перипетиите му като министър на културата и непрекъснатото съвместителство с преподавателската работа и актьорската професия. Културата е надстройка, а политикът трябва да има харизма, интелигентност, да може да прави жестове, да накара хората да му повярват, каза в края на дискусията с ЮЗУ възпитаниците Стефан Данаилов, отговаряйки на въпросите, с които бе засипан.
С експертите по връзки с обществеността към Народното събрание студентите дискутираха чисто практически въпроси около подготовката на различни PR акции, процедурите при подготовка на срещи и брифинги, мястото и ролята на парламентарните журналисти. Студентите разгледаха библиотеката на Народното събрание, постоянната и временните изложби, след което присъстваха и на петъчния парламентарен контрол в пленарната зала.

Стр. 13

Leave a Reply