Уволняват Драго Чая?

ДРАГО ЧАЯ може да остане без работа от 1 септември. Предаването, което шоуменът водеше – "Полет над нощта", окончателно отива в историята. БНТ изненадващо взе решение да свали нощното шоу от есента. В националната телевизия очевидно нямат никакъв сантимент към предаването, измислено от Хачо Бояджиев, и малко след смъртта му намериха елегантен начин да го заметат от ефира си. Така Драго Драганов остава без предаване, което да води. Журналистът е на щат в забавната редакция и работното му време отсега нататък няма как да бъде уплътнено. Вариантите за Драго не са много – той може да бъде преназначен в публицистиката, където беше преди години, или да стане редактор в малкото музикални рубрики. Според запознати шефките на БНТ търсели цаката на Драганов и можело дори да го съкратят.

- Нямам какво да ви кажа. Не напускам БНТ, на този етап съм там. Все още никой нищо не ми е казал официално. Чух, че предаване няма да има, но нищо не е окончателно", лаконичен бе Драганов пред "Всеки ден".

Колеги на Драго го навиват да възроди предаването си "Чай" по БНТ. Неделното предаване бе едно от най-гледаните в националния ефир изобщо. То бе спряно без всякаква логика от предишната шефка на телевизията Уляна Пръмова. Драганов обаче се жалвал, че няма гръб и позиции, за да възроди хитовото някога неделно шоу.

Стр. 32 

 

Leave a Reply