В Добрич чакат Слави да им готви

в. Труд | Мариела БОНЧЕВА, Соня СПАСОВА | 03.03.2011

 

Около 30 служители на общинската администрация в Добрич влязоха в ролята на дегустатори за новото шоу на Слави "Лорд ъф дъ шефс". Надпреварата за майстор на черпака се снима от миналата седмица в Кулинарната академия към международния колеж в града, който предостави залите и оборудването си.
Добричките чиновници бяха поканени в лоби бара на комплекс "Изида". Там двата отбора в кулинарната надпревара – общо 14 души, им сервираха страхотни ордьоври. Общинарите вкусиха от миниатюрните порцийки пилешки хапки с къри, солени еклери, пълнени калмари, фантазии със сьомга и хайвер…
Докато вървеше дегустацията, представител на журито и водещата Елен Колева обикаляха масите и коментираха със служителите на общината вкусовите предимства на ордьоврите. "Журито не е от екипа на Слави, а е съставено от изтъкнати кулинари", сподел и с "Труд" една от дегустаторките.
Добричките почитателки напусто очакват Слави Трифонов в града. Той води всяка вечер шоуто си в София, а през останалото време подготвя "Танцувай с мен… 3-стаен".
В замяна на това Евгени Димитров-Маестрото предвожда екипа от близо 100 души. Студентките от Кулинарната академия често го причакват, за да се снимат с него, правят и опити да надничат през прозорците на кухнята. За да се запазят имената на журито и на участниците втайна, достъпът е строго ограничен. Трудно е и да се вмести цял ден готвене само в рамките на един екранен час. Затова състезанието се записва, ще се монтира и тогава ще започне да се излъчва.
Елен Колева, която си призна пред "Труд", че може да готви само 3 неща бъркани яйца, спагети и грах с моркови, дава задачите и внимава да се спазват правилата. В първия епизод неин съводещ е добричлията Миро. Основният инструктаж за публиката и отборите пък идва от Маестрото.
Участниците се разделят на 2 тима с различен цвят престилки, а оценката се дава от специализираното жури и от силата на аплодисментите от "Дегустаторите", които всеки път са различни.

One Response to “В Добрич чакат Слави да им готви”

  1. Petkan Petkov Says:

    Журито е съставено от Ради Стамболов собственик на слакдарница , Борис ПЕтров и Жоро Иванов, чак толкова изтъкнати готвачи не са но нека се славят…..

Leave a Reply