В ново шоу родни ВИП-ове ще доят крави и що гледат свине

в. Труд | Соня СПАСОВА | 11.12.2010 

Знойна манекенка, която е виждала крава само на картинка, сега стои пред истински екземпляр и се готви… да го издои. По същото време известен певец трябва да нахрани и да почисти кочината на няколко прасета. Техен колега, от онези, които винаги сме свикнали да виждаме по коктейли и светски събития, пък трябва да гони непослушна коза по полето…
Подобни гледки се очертава да ни предложат напролет от Нова тв. Поводът – новото шоу "фермата", което телевизията ще прави по лиценза на шведската компания "Стрикс интернешънъл". Информацията беше съобщена от сайта www.ceetv.net и потвърдена от представител на скандинавския гигант, който държи правата над формата.
"Фермата" е доста популярно предаване в Хърватия, Сърбия и Словения. Според информации в сръбската преса финалът на шоуто в западната ни съседка, където наградата е била 100 000 евро, е приковал пред тв екраните над 5 млн. зрители.
Идеята на шоуто е 6 жени и 6 мъже да живеят три седмици в условия, каквито е имало преди повече от век. Те не само няма да имат мобилни телефони и компютри, но ще трябва да си светят със свещи. Най-вероятно ще се наложи да си носят вода с менците от кладенец, както са го правили нашите прадеди. А тоалетната им ще бъде на двора.
Освен да се справят с тежкия си бит, ВИП-овете ще трябва да отглеждат крави и прасета, да скубят кокошки и да месят питки.
В английското издание на "фермата" през 2004 г. са участвали звезди като рапъра Ванила Айс и футболиста на "Ливърпул" и "Астън вила" Стан Колимор.
У нас шоуто ще се прави от екипа на Нико Тупарев, който има опит в подобни "екцесии" над знайни и незнайни личности. Във второто издание на "Биг брадър", дело на същия продуцент, например участниците трябваше да мажат стените на къщата, както и да се занимават с овцете в двора. Преди време Тупарев направи и "Животът на другите" по БНТ1, където известни личности трябваше да живеят в циганско гето или да дежурят като санитари в спешния институт "Пирогов". Че Нико Тупарев иска да прави това шоу, стана ясно още преди 2 г., когато той се отказа да работи за Нова тв и премина в лагера на противниците от Би Ти Ви. Тогава до реализиране на проекта не се стигна.

Стр. 20

Leave a Reply