В социалните мрежи хората комуникират, но не купуват

в. Пари | 26.07.2011

 

Огнян Младенов, специалист SEO: Основната грешка е, че в профилите на компаниите в социалните мрежи се изписва името на самата фирма.
Социалните мрежи са чудесно място за брандовете и за разпознаваемост на марката. Засега обаче не съм видял случай някой да продава чрез социална мрежа. Там хората комуникират, но не пазаруват. На този етап те все още не са мястото, където се вземат решения какво и къде да се купи. Решенията се взимат чрез търсачките.
Основният проблем на Facebook например е, че той няма добра търсачка. Пускането на корпоративните уебстраници в директории и социални мрежи може да донесе доста позитиви, но само ако е направено правилно. Основната грешка е, че в профилите на компаниите в социалните мрежи се изписва името на самата фирма. Това работи, ако тя е добре позната. Ако не е, клиентите трудно ще я намерят по този начин. Повечето хора търсят нещо, което да реши проблема им, а не конкретна фирма. За мен най-ефективният метод е оптимизирането на търсачките. Основното тук е да намерите правилните ключови думи за вашия бизнес. И то не такива, които се знаят предимно от конкурентите им. Трябва фирмите да знаят как търсят клиентите им.

Стр. 15

Leave a Reply