В София се проведе втората годишна регионална среща на членовете на Европейската асоциация на директорите по комуникация EACD

PR Kernel I 2010-05-28

В София се проведе втората годишна регионална среща на членовете на Европейската асоциация на директорите по комуникация (EACD). Темата, която събра комуникационните специалисти, е „Интегрирането на корпоративни комуникации в събития за клиент”.
Лектори на събитието бяха Ваня Бабанин, директор „Корпоративни комуникации” на „Балкан стар” и Косара Марчинкова, директор „Комуникации” на „Енел България”. Те представиха професионалния си опит в интегрирането на корпоративни комуникации в събития за клиенти, като споделиха казуси от своята професионална практика.
Основните цели на регионалните дебати на EACD са да заздравят връзките между специалистите по комуникация от цяла Европа, да съдействат за обмяна на професионален опит и да и предоставят поле за развитието на професията и дискусия за проблемите, пред които тя се изправя.
Домакини на срещата бяха Радослава Ганозова, директор „Корпоративни комуникации” на фармацевтичната компания „Актавис” и регионален координатор на EACD за България, и Георги Куртев, старши сътрудник в PR агенция „Intelday Solutions”.
На събитието присъстваха директори, завеждащи отдел „Комуникации”, мениджъри от водещи български и международни компании.
България е една от 34-те държави-домакин на регионалните дебати на EACD през тази година, заедно със страни като Белгия, Великобритания, Франция, Германия, Русия, Испания и други.
„Подобен род срещи между комуникационни специалисти винаги са били полезни, защото обмяната на информация и опит е един от най-важните фактори в нашата професия“, споделя Радослава Ганозова. „Срещите на EACD в България се отличават с това, че са изключително практически насочени. Ние не обсъждаме общи теми от нашата професия, а се фокусираме върху практическата част със споделяне на практики от реалния ни професионален живот. Удовлетворена съм, че нашите членове в България стават все повече“, допълва г-жа Ганозова.
Европейската асоциация на директорите по комуникации (EACD) е основана през ноември 2006 г. в Брюксел. Това е мрежа на специалисти по комуникации от всички области в Европа. Целта на EACD е да установи единни професионални стандарти и практики за качество в областта на стратегическите комуникации, както и на организирането специални събития.

Оригинална публикация

Leave a Reply