В “Търси се…” никога не канят чалга

в. 168 часа | Цветелина ЦВЕТАНОВА | 13.01.2012

Миглена Димчева и Нели Хаджийска, водещи на предаването "Търси се…", се намират за първи път на кастинг за водещи в първата българска интернет телевизия.

От многото явили се избират точно тях. Вече 9 години двете дами търсят всяка неделя най-личните емоции на известните българи.
Миглена и Нели за година и половина се превръщат в мотора на телевизията. Разработват успешен сутрешен блок, новини и онлайн чатове с най-популярните личности у нас.
Нели Хаджийска каза пред "168 часа", че голяма част от популярните лица разкриват личния си живот първо пред тях. Миглена я допълва, че още в началото на телевизионната си кариера двете разбрали, че силата им е в способността да предразполагат събеседниците си. Затова и започнали да мислят концепция за свое предаване, в което да "бъркат" в душите на звездите.
Интернет телевизията бързо им отеснява
и двете решават, че са готови за голямата крачка. Така се ражда предаването "Търси се…". Подготвят концепцията му няколко месеца, през които я сменят няколко пъти. Първата оценка идва от журналиста Бойко Станкушев. През 2004 г. "Търси се.." тръгва в ефира на закритата вече телевизия "ДЕН". Миглена и Нели местят предаването си за 2 г. в кабелна телевизия, където до-изпипват предаването. По това време срещат настоящия си продуцент Денис Ризов, който се превръща в ключов фактор за по-нататъшното им развитие.
Денис се впечатлява от водещите не като зрител, като техен събеседник в студиото. Той е силно впечатлен от личните емоции, които двете дами успяват да извадят на показ от него.
Тримата се сприятеляват и след по-малко от година с помощта на Денис "Търси се…" попада в националния ефир.
Водещите се гордеят, че предаването им се гледа от хора на всякаква възраст вече пета година. Момичетата не търсят сензации и скандали, а показват гостите си в най-добрата светлина. Зад гърба им не стои голям екип.
Водещите сами се свързват с близките на поканените и подготвят сантименталните изненади за тях
Първият им гост в ефира bTV е Максим Стависки, срещу когото по това време се води дело заради тежката катастрофа, причинила смъртта на млад мъж и осакатила Мануела Горсова. За Нели и до днес това остава най-трудното предаване, което е водила. Емоциите били много силни, пък и двете с Миглена трябвало внимателно да подбират всяка дума.
Всъщност на двете дами не им е трудно да предразполагат събеседниците си, защото имат просто правило – канят хора, които и двете харесват.
Силен отпечатък и върху двете оставил Крие – детето, наричано от Нели падналият ангел. Младата жена била искрено впечатлена от духа на незрящото момче в инвалидна количка, което обаче е събрало много таланти накуп.
Нели разкрива как успяват да разплачат гостите си: "Виновни са видеата на близките. Те винаги ги предразполагат да се чувстват като у дома си."
"Картината се довършва от факта, че всяка от нас знае кой е точния момент да спре и другата да я допълни с точния въпрос", добавя Меги.
Освен това двете се стремят винаги да се поставят на мястото на събеседника си – задават първо на себе си въпросите, които задават на госта.
За това дали изпитват симпатии към определени хора или поколения, Нели казва: "Изпитвам възхищение към Татяна Лолова и съпруга й. С умиление и възторг гледам как все още двамата флиртуват, тя флиртува с него, а той й отговаря. Личи любовта им. Всичко е една голяма емоция – каквото даваш, това получаваш." Възхищават се също на Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев.
Приемат като безспорно признание за работата си факта, че голяма част от близките на гостите им имат телевизионен дебют в тяхното предаване. Почти не се е случвало някой да им откаже.
"Има нощи, в които се будя, стряскайки се. Последно сънувах Маргарита Хранова, която разказва за съпруга си, който е получил инсулт", спомня си Меги.
След тежък снимачен ден Меги и Нели бързат да се преоблекат и да отпрашат с колата към вкъщи. Те споделят не само диванчето в студиото, но и в личния си живот – живеят една до друга.
Нели признава, че е безумно щастлива със съпруга си: "Любовта ни беше мигновена, като по филмитеМоже би на първата седмица заживях у тях. Не искам да говоря за тази любов, а само се моля тя да продължи по същия начин! За мен бракът е свещен."
Меги живее с приятеля си от година и половина, за която обаче вече успели да обиколят
половината свят. Двамата са луди пътешественици. Чернокосата водеща има дълъг списък от градове и държави, в които са били. "Той е авантюрист и обича да пътува", усмихва се Меги.
Докато тя разказва въодушевено за пътуването им до Палма де Майорка, Нели се включва през смях: "Те още не са се на-живели, а ние с мъжа ми вече сме улегнали."
Нейна приятелка от първи клас я запознала със съпруга й. Тримата били заедно и на последната Коледа.
Техни зрители настоявали в писма да ги видят героини в "Търси се…" Признават обаче, че идеята не-им допада. Нямало как да се разпитват взаимно, защото се познавали твърде добре и ще липсва любопитството.
Меги и Нели спазват още един принцип – никога не канят фолкпевици.
"Не харесвам този тип музика и най-вече поведението и модата, която певците внушават. Сред тях вероятно има прекрасни хора, но културата, която налагат, ми е противна", обяснява Нели.

Стр. 54, 55 

Leave a Reply