Валери Симеонов – рицарят в опозиция

 в. Стандарт | 2009-11-20

Валери СимеоновЗаклет патриот, вечен опозиционер, идеалист и непоправим работохолик. Така накратко може да бъде описан собственикът на популярната телевизия СКАТ Валери Симеонов. Всички, които го познават отблизо, са наясно, че той може да бъде силен приятел и непобедим противник. Животът му е подчинен на идеята за свободна и независима България. В преследване на целта си той превърна телевизия СКАТ в олтар на национализма и българщината. След пет години в политиката Валери доказа, че няма сила, която да го откаже от идеите и принципите му. Доказаха го и последните събития в "Атака". Бургаският телевизионер не се поколеба да напусне партията, която създаде от нищото, и да изрече на глас грешките й. Като истински рицар
на честта той не се опита да свали вожда, не организира вътрешен преврат, нито потърси отмъщение. Каза просто и ясно "Напускам! Тази партия вече не е моя". За Валери Симеонов отдавна се знае, че е идеологът в сянка и бащата на партия "Атака". Дори и след разрива той отрича заслугата за създаването на партията да е само негова и отдава дължимото и на Волен Сидеров. Телевизионерът обаче признава, че е спонсорирал дълго време "Атака". Дори и днес петте нови лимузини, които возят Волен и хората му, са собственост на телевизия СКАТ. Цялото обзавеждане в партийния офис също е дар от Валери. Той единствен финансира и издаването на вестник "Атака". Днес Симеонов не търси сметка на парите си и не съжалява за нищо. Твърди, че дори и да е знаел какво ще стане, пак би подкрепил "Атака", защото крайната цел – сваляне на ДПС и удар по мафиотизираните структури в държавата, е постигната. След раздялата с "Атака", Валери Симеонов не търси реваншизъм. Засега излиза от политиката, но не казва "завинаги". Планира да се концентрира върху работата си в Общинския съвет и телевизията. Отскоро Симеонов издава и седмичен вестник "Десант", който има голям успех.
С напористия си дух и решителност собственикът на телевизия СКАТ спечели на своя страна огромен електорат. Близо 30 000 бургазлии дадоха за него гласа си на последните местни избори. "Няма да разочаровам тези хора, затова ще продължа да работя в Общинския съвет на Бургас", заявява вечният опозиционер. Прекланя се пред делото на големия български писател и родолюбец Николай Хайтов и следва неговия пример в прокарването на национализма. Зад желязната воля на Симеонов обаче прозира страх и той е свързан с бъдещето на България. Признава, че се страхува един ден България да не изчезне от картата на света, какъвто бе и страхът на Хайтов.
В личния си живот бившият вече атакист не е по-различен. Залага преди всичко на честността в отношенията си с хората. Свободното си време Валери Симеонов пази за музиката, която открай време му е хоби. Още от тийнейджърските си години е фен на хардрок и хеви метъл. Именно любовта му към музиката стои в основата на приятелството му с легендарния Джон Лоутън от "Юрая Хийп". В телевизията Валери е повече демократ, отколкото шеф. Всъщност единственото нещо, строго забранено в медията, е чалгата и с нея компромис никога не се прави.

Стр. 36

Снимка: ТВ Скат

Leave a Reply