Велико Търново влиза в японска тв поредица за туризъм

www.dariknews.bg | 13.07.2013 

Неповторимите търновски пейзажи, отразени във водите на река Янтра, влизат в най-популярното туристическо предаване на сателитната японска телевизия BS Japan. В тв гида в момента се излъчва поредицата "Водни огледала от Европа", която представя туристически дестинации от стария континент през погледа на известни актьори от Япония.
Велико Търново ще бъде представено от актрисата Хитоми Такахаши, която в продължение на два дни снима с екипа на BS Japan в града със съдействието на Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов". Специално внимание снимачният екип отдели на възрожденските занаяти на Самоводската чаршия и на крепостта "Царевец". Актрисата остана впечатлена от културно-историческите паметници в старата столица и от неповноримата архитектура на ул. Гурко и в старата част от града. В контекста на тематиката на предаването екипът снима меандрите на р. Янтра и пейзажите отразяващи се по неповторим начин в реката.
Във филма Такахаши ще представи възможностите за културен туризъм и в София, Варна и Несебър. Филмът за България ще е в две серии от по два часа и ще бъде излъчен по японската национална сателитна телевизия през септември. 

Leave a Reply