Венцислав Савов от сп. “Мениджър” с наградата “Черноризец Храбър”

МЕНИДЖЪР.NEWS I 9.11.2010

Редакторът от списание "Мениджър" Венцислав Савов спечели най-престижната медийна награда "Черноризец Храбър" в оспорваната категория за бизнес и финансова журналистика.

Венцислав Савов, който е редактор "Мениджмънт" в списанието, спечели с три авторски интервюта: с Уорън Бъфет, смятан за най-великия инвеститор в историята на съвременните финансови пазари, с най-известния футуролог в света Алвин Тофлър и с мислителя и философа Ноам Чомски.

Въпреки силната конкуренция, с тези безспорни текстове журналистът от сп. "Мениджър" бе избран от журито с почти пълно единодушие.

"Това е първата голяма награда, която получавам", заяви развълнувано от трибуната нашият Венци. "В този момент си давам сметката, че всъщност съм тук благодарение на три неща:  Първо, благодарение на невероятния екип, с който работя и от който се зареждам с идеи, а и добре се забавляваме. 
Второ, благодарение на бранда на сп. Мениджър. Той  задължава и кара във всеки да търсим и представяме най-отбраното от световния бизнес. 
И трето и най-важно – благодарение на Максим Майер, нашия главен редактор, който успява да превърне създаването на всеки брой на сп. Мениджър в едно истинско приключение. Вдъхновява ни да пишем стойностни текстове, и прави така, че в крайна сметка осъзнаваш, че всеки месец това усилие си струва. 
Благодаря на уважаемото жури  за наградата! Тя е за целия екип на сп. „Мениджър”!", каза още тазгодишният носител на наградата "Черноризец Храбър" за бизнес и финансова журналистика.

Церемонията снощи в Централния военен клуб в София уважиха председателят на парламента Цецка Цачева, премиерът Бойко Борисов, двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов, министрите Александър Цветков, Вежди Рашидов и Трайчо Трайков, кметът на София Йорданка Фандъкова

Голямата награда за цялостен принос бе присъдена посмъртно на Радостина Константинова, една от основателките на пресгрупите "168 часа" и "Монитор". Призът беше приет от майка й, д-р Вангелова, която обяви, че паричната премия към наградата в размер на 10 000 лв. ще отиде във фонд "Радостина Константинова", от който ще се финансира обучението на млади таланти в журналистиката.

Другите наградени:

Разследване – Диана Тенчева, „Труд"

Политически журналист или коментатор – Мартин Карбовски, номиниран от „Стандарт"

Репортер – Руслан Йорданов, в. „Стандарт"

Култура и стил на живот – Константин Вълков за публикации в "24 часа"

Фотожурналист – Петър Ганев, сп. „Тема"

Журналист от регионална медия – Ася Пенчева, в. „Утро"

Спорт – Владимир Памуков, в. „Труд"

Млад журналист – Блага Георгиева, "24 часа" 

Бяха раздадени и няколко специални награди. В категорията за книга, написана от журналист бяха отличени Румяна Угърчинска за "Истината за атентата срещу папа Йоан-Павел II" и Слави Ангелов от в. "24 часа" за "Наглите".

В категорията "Кампания в печатните медии" наградата беше присъдена на в. "Стандарт" за инициативата "Милост за децата".

Оригинална публикация

Leave a Reply