Вестник “Експрес” вече е жълт спортен всекидневник “Засада”

Dnevnik.bg I 2010-01-18

Вестник "Експрес" от днес излиза под името "Засада" и с мотото "Жълтият спортно-криминален-шоу всекидневник". Промяната, която беше рекламирана на страниците на изданието през последните няколко седмици, се е отразила и на цената на вестника, въпреки че преди това според рекламата цената трябваше да остане непроменена. Първият брой на "Засада" днес се продава срещу 40 ст., а предшественикът му "Експрес" през седмицата вървеше по 30 ст.

"Засада" е издание на "Експрес БГ" АД, което е от портфолиото фирми на "Нова българска медийна група", притежавана от бившата шефка на тотото Ирена Кръстева. Кръстева притежава още всекидневниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика".

Ниските продажни цени на "Телеграф" и "Експрес" станаха причина издателите на в."24 часа" – "168 часа" ЕООД, да подадат жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с искане да бъде направена проверка дали двата вестника на Кръстева се продават на дъмпингови цени. Отговорът на антимонополната комисия трябва да бъде обявен до два месеца.

Новата концепция за "Засада" нарежда изданието сред спортните всекидневници, каквито са още "7 дни спорт", "Меридиан мач", "Тема спорт" и "Топспорт".

Оригинална публикация

Leave a Reply