Вицепрезидентката Маргарита Попова покани журналистката от ТВ “Европа” Маргарита Ралчева да оглави кабинета й

www.ekipnews.com | 11.02.2012 

Кореспондентът на телевизия "Европа" в Брюксел Маргарита Ралчева е поканена да оглави кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова. Ралчева, която в момента живее със съпруга си и 6-годишната си дъщеря в белгийската столица, обмисля да се върне в София до няколко дни, за да попълни екипа на Попова.
Маргарита Ралчева работи в телевизия "Европа" от самото й създаване. Тя е прочела първата емисия новини на телевизията на 14-и април 2001-а година и в продължение на 8 години е лице на новините и основен водещ. Била е директор на новините и заместник-изпълнителен директор на телевизията. Вече трета година отразява дейността на европейските институции в Брюксел като кореспондент на телевизия "Европа".
Тя е единствената българска журналистка, която успя да заснеме разграбения багдатски исторически музей по време на бомбадировките в Ирак през 2003-та година. За двата си филма от Ирак тя взе редица награди сред които и „Златната ракла”. Награждавана е за най-чаровна телевизионна водеща, а през 2006-та година СУ „Св. Климент Охридски” й връчва приза за водещата с най-правилен български език.
Освен десетките интервюта с родни политици, тя е интервюирала Чери Блеър, съпруга на британския премиер Тони Блеър, и председателя на Европейския парламент Йежи Бузек. След избирането си за еврокомисар Кристалина Георгиева даде първото си интервю именно на Ралчева. Сред емблематичните интервюта са и това с кандидатите за президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова през есента на миналата година в студиото на Европейския парламент в Страсбург.
Журналистката е омъжена за евродепутата Емил Стоянов.

Оригинална публикация 

Leave a Reply